Euro 2008: Polacy na Euro

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 09 cze 2008, 10:45

Nie wiem czego więcej oczekiwaliscie po Smolarku i reszcie? Prawda jest taka, że jesteśmy dobrze (lepiej niż na mundialach) przygotowani fizycznie, mentalnie. Gramy to co Leo chce zebysmy grali i to co możemy zagrać w tej chwili: utrzymywanie sie przy piłce, brak murowania bramki, solidnie i walecznie w defensywie, liczenie na indywidualnosci i gre kombinacyjna tychże indywidualności w przodzie (co akurat zawiodło wczoraj). Na trzecia druzyne świata to za mało. Niemcy w przeciwieństwie do nas, maja kim straszyć w ataku i nie popłenili błedów w obronie.Nie zmienia to faktu, że piłkarsko zrobilismy wielki krok do przodu. Posune się dalej w stwierdzeniu, przy braku jakis podarunków (czerowna kartka, karny, wielbład piłkarza) to jesteśmy w stanie wygrać tylko z Austria. Nie jest to usprawiedliwanie tylko racjonalna ocena możliwości.

Leo tylko upewnił mnie, że jest własciwa osoba na stanowisku i że ma długofalowa koncrpcje prowadzenia tej ekipy. Można czepiac się kilku personaliów, ale to nie burzy ogolnego obrazu zespołu. Nie przypadkowego jak za Jansa czy Endżela. Jak się do gry naszych kadrowiczów dobiera własciwa miare to i oceny po wczorajszym meczu moga (powinny) być pozytywne. Najlepszy przykład to Lewandowski, ktory jest zupełnie innym piłkarzem niż 2 latat temu. Nie widze słabych stron tego zawondnika. Lider.

Dzieki za gre i ja licze na takie zaangażowanie w nastęnych spotkaniach.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”