Euro 2008: Polacy na Euro

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 09 cze 2008, 12:39

Yukasz pisze:Jak się gra jednym napastnikiem i to przeciwko czołowej drużynie świata [...]to dla mnie nie można było oczekiwać od Ebiego cudu że swoimi akcjami wygra nam mecz i stąd taka gra i ocena.
W zupełności się z Toba zgodzę. Zwłaszcza, że jak dla mnie to dość poroniony pomysł wystawiać na szpicy zawodnika o takich możliwościach fizycznych jak Ebi (szczególnie tyczy się to wzrostu) - jak już się gra jednym napastnikiem, to powinien być to piłkarz, który dobrze gra głową i który może przytrzymać piłkę, grając ciałem (no coś a'la Luca Toni :wink: ). Ebi dla mnie zawsze był tym drugim, grającym napastnikiem, a nie wiem też, czy nie lepiej byłoby go wystawiać w pomocy :think:
franz pisze:Ogólnie jakis dziwny ten Podolski słabo się cieszył po bramkach
Z reguły dośc mocno się cieszy po bramkach (zwłaszcza, że w klubie nie zdobywa ich zbyt wiele :P ), także to wczorajsze okazywanie radości chyba można jednak przypisać temu, że aż tak bardzo się nie cieszył. Ale dajmy juz mu spokój, gra dla Niemców i wczoraj po prostu zrobił co do niego należało :wink: A dla mądrali z PZPNu niech to będzie wielka nauczka, jak nie należy zaniedbywac jakiegokolwiek talentu związanego z Polską. Żeby się potem nie okazało, że za jakieś 15-20 lat będziemy pomstować na jakiegoś "-skiego" w barwach Anglii czy Irlandii...

Obrazek
Ech, żeby taki obrazek był w trakcie meczu, a nie po nim...

Wróć do „Piłka nożna na świecie”