Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 10 cze 2008, 14:31

Maciek (interista) pisze:Po konferencji Mou upewnił wszystkich, że będzie chciał grać skrzydłami . Na tą chwilę mamy dwóch pewniaków w pomocy- Cambiasso, i Zanettiego, zakładałem, że oni będą tworzyli środek pola, a na skrzydłach postaramy się o piłkarzy ofensywnie usposobionych jak Quaresma. Jednak taki transfer Deco już mocno zakłóca tą wizję.
Sezon jest długi, a nasz kapitan niestety nie młodnieje :/ Chciałbym się mylić, ale wydaje mi się, że będziemy mieli okazję coraz rzadziej go oglądać w pierwszym składzie. Po drugie brak klasycznych skrzydłowych nie uniemożliwia nam gry skrzydłami. Mamy jednego z najlepszych prawych obrońców - Maicona, który bardzo dobrze czuje się w ofensywie. Po trzecie moim zdaniem Mou będzie chciał wprowadzić większą wymienność pozycji tak by skrzydłowi nie byli przywiązani do swoich pozycji, ale operowali w różnych strefach boiska. To sprawi, że nie będziemy potrzebować klasycznych skrzydłowych tylko piłkarzy bardziej elastycznych na zmianę pozycji na boisku, a takim zawodnikiem niewątpliwie jest Deco. Podobnie w Porto grał Quaresma, który często zmieniał pozycję operując na całej szerokości boiska. Reasumując: Twoje obawy są chyba bezzasadne ;)

EURO trwa w najlepsze, ale gazety nie zapomniały o plotkach transferowych :) Podobno wczoraj odbyło się spotkanie na linii Inter-Roma, którego tematem był ewentualny transfer Manciniego i Aquilaniego do Interu. W zamian Moratti jest skłonny oddać Suazo i Crespo dorzucając trochę grosza. Wiadomość bardzo ciekawa. Mam nadzieję, że to nie tylko jakaś kaczka dziennikarska :)

Wróć do „Włochy”