Euro 2008: Polacy na Euro

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: romantyk_emil » 10 cze 2008, 23:27

ssequ pisze:Co do Polaków jeszcze... jeśli zaczną grać swoje piłkarze tacy jak Krzynówek czy Smolarek, Roger będzie grał dalej na swoim poziomie - może być bardzo dobrze. Bo po prostu widzę w naszej grze jakiś "fundament" w rozgrywaniu piłki, brakuje 2 zawodników, którzy pociągną grę (Smolar, Krzynio) i takich którzy zagrają niekonwencjonalnie (Roger lub Garguła). Więcej komunikacji i zdecydowania w obronie, no i wiary w swoje umiejętności i jestem pewien, że wtedy ćwierćfinał, czy nawet półfinał jest w naszym zasięgu, choć do tego potrzeba by było też trochę szczęścia. Ale najpierw poprawmy wyżej wymienione słabości w grze.

Mi tam nie chodzi o żeby od razu do półfinału awansowali, chociaż jak każdy polak byłbym szczęśliwy, ale żeby chłopaki coś ugrali.Żeby nie kończyli fazy grupowej bez punków, bo wtedy można by powiedzieć że to katastrofa. U Rogera już w 1 meczu było widać że chłopak jest w formie i gra fajną piłkę, ale nie można było powiedzieć tego o innych np. Lewandowski jak miał piłke przy nodze to strzelał i nie patrzył czy to jest 20 czy 30 metrów od bramki, albo Krzynówek któremu ani jedna centra nie wyszła i nie stwarzał zagrożenia przez stałe fragmenty gry. Mam nadzieję że z Austrią zagramy tak jak w eliminacjach z Portugalią :D :D :D

Wróć do „Piłka nożna na świecie”