AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
nestinho_acm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: nestinho_acm » 18 cze 2008, 17:21

O Mutu:

Jak podają włoskie portale sportowe, Milan przedstawił Fiorentinie za napastnika ofertę ''nie do odrzucenia'', według której Florentczycy zarobiliby na transferze 13 mln euro, a dodatkowo do drużyny Violi dołączyliby dwaj obrońcy rossonerich, Šimić i Oddo.

Hmmm...jak dla mnie opcja ciekawa.
Może i Mutu nie jest napastnikiem światy klasowej, może i nie jest tak dobry jak Adebayor. Ale w lidze włoskiej ograny, więc jest to jakieś rozwiązanie.
A i w LM by sobie poradził (jak nie, to jest przecież nieśmiertelny Inzaghi :D )
Ale nie na to chciałem zwrócić uwage:
Odejście Simica i Oddo:
Simic, jak każdy wie grzał ławe. Za niego na tej ławie mógłby zasiąść Darmian. Co jak co ale wole żeby ten młodzian się uczył z ławki, niż Simic ciągle narzekał że przez Milan nie mógł grać w I rep. Chorwacjii (co niestety jest prawdą :x )

Oddo - nie spełnił pokładanych w nim nadziejii. Jest wielu jego zwolenników ale ja bym mu podziękował. Kto za niego?
Grimi!
Co prawda to LO ale przecież Bonera mógłby zagrać jako PO (zmiennik Zambrotty) W tym sezonie juz grywał - i grał dość dobrze).

Jak dla mnie, taka opcja to nie głupi pomysł. Fakt, mogliby się postarać o lepszego napadziora.
Ale lepsze to, niż nic.

EDIT:
Livorno ogłosiło oficjalnie, że na zasadzie współwłasności do klubu dołączyli młodzi obrońcy Milanu Romano Perticone i Marcus Plinio Diniz Paixao. Spekuluje się, że połowa karty każdego z nich kosztowała około 200 tysięcy euro.

Perticone w zeszłym sezonie grał na wypożyczeniu w Cremonese, gdzie wystąpił w 23 meczach i strzelił 2 gole. Wcześniej 22-letni obrońca grał też w Pizzighettone i Veronie. Natomiast 21-letni Diniz Paixao poprzednie rozgrywki spędził na zasadzie wypożyczenia w Monzie, w barwach której zaliczył 13 spotkań i 1 bramkę.

Wróć do „Włochy”