Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 19 cze 2008, 10:19

Następca dla Hleba jest i to pełną gębą :D Fajny zawodnik, lubie jego styl i imponuje mi jakie on ma już doświadczenie mimo 21 lat. Teraz jednak Samir musi udowodnić ze nie tylko jest wielkim talentem, ale i że już może odgrywać kluczową rolę w Arsenalu a to łatwe nie będzie, choć mi się wydaje że on lepiej pasuje do taktyki Arsenalu niż Hleb (głównie dlatego ze on schodzi na lewą stronę i jego współpraca z Rosickiem może wyglądać bardzo ciekawie).
Natomiast co do Def. Pomocy to wzmocnienia jednak są potrzebne, Gilberto to dalej dobry gracz i taki strasznie stary nie jest (wiem w Arsenalu to wygląda inaczej :P) a i tacy defensywni pomocnicy jak on teraz duzo znaczą dla drużyny, tyle że nie ma dla niego alternatywy dla mnie Diaby nie ma takich cech przywódczych i umiejętności organizacji gry jaka jest potrzebna na tej pozycji, a gra bez alternatywy na pozycji od której w bardzo dużym stopniu zależy postawa Fabregasa czy Nasriego to spore ryzyko. O Denilsonie i Songu się nie wypowiadam bo mało ich znam, ale to dalej bardzo młodzi chłopcy...
Tak więc dla mnie Arsenal musi pomysleć o tej pozycji, bo rola jaką odgrywał Flamini była nie wymierna.

Wróć do „Anglia”