Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post autor: 10 » 19 cze 2008, 14:54

maestro pisze:Gazety huczą, że Juventus uzgodnił warunki kontraktu ze Stankovicem :roll: ble... Jeszcze będziecie błagać o Sweinsteingera :P Dejan ma zarabiać 3,5mln za sezon, plus premie. To mniej więcej tyle, co Amauri, który kosztował nas ponad 20mln. To dużo więcej, niż zarabia Camor :| poszaleli? Do Interu ma powędrować 12mln euro. Mam mieszane uczucia. Podobała mi się jego gra jeszcze 2 lata temu, obecnie troche mniej. Pomijając już fakt, że go nie lubię z wiadomych względów, musimy budować silną, wyrównaną drużynę z długą ławką ale płacimy trochę dużo jak na zawodnika, który w obecnej formie na pewno nie będzie miał miejsca w pierwszym składzie. Pozycja Momo niepodważalna, przyjdzie Alonso i jest Zanetti, który ma za sobą genialny sezon. Sam nie wiem... Odkładając antypatie na bok i biorąc pod uwagę czysto piłkarskie walory, nie byłby to zły transfer, może tylko troche przepłacony :> Osobiście chyba wolałbym Sweinsteingera. Nie rozumiem dlaczego tak wielu jest przeciwko jego sprowadzeniu. Tez nie lubię Niemców :P ale to nie powód. Jest to bardzo utalentowany piłkarz. Jest uniwersalny, ma świetną technikę, jest młody i już bardzo doświadczony. Może ostatnio lekko bez formy ale zawsze lubiłem patrzeć na jego gre i chętnie zobaczyłbym go w naszych barwach.
Miejmy nadzieję, że zatrudnienie Stankovicia to zwykła plotka. Oby.
A co do Schweiniego - ja też go lubię, ale jest kompletnie bez formy. Do tego stopnia, że nawet najzagorzalsi kibice FCB chcą mu powiedzieć "Aufwiedersehen".

Wróć do „Włochy”