Zawsze jest to pierwsza lub ostatnia godzina?Hanni pisze:jeśli jest to pierwsza lub ostatnia godzina
Tak z czystej ciekawości, bez złośliwości - jakich?Hanni pisze:Powiem Ci, że z tych lekcji człowiek potrafi wynieść wiele mądrych rzeczy, których nie nauczy się na innych lekcjach.
Co to?Hanni pisze:-WdŻwR
Znam parę osób, którym życie uratowały techniki pierwszej pomocy nauczane na PO, przynajmniej mnie uczono, nie wiem, czy to standard. No i PO jest krótko w programie, religia przez wszystkie lata.Hanni pisze:-PO
Wychowanie do życia w rodzinie? Niepotrzebne? Przyjrzyj się sprawie Agaty, przejrzyj dane dotyczące ilości nastoletnich matek i przemyśl to, co napisałeś.Hanni pisze:-WdŻwR
Daj spokój, osoby z dużym talentem artystycznym mogą na tych lekcjach poznać swoją pasję. Osoby pobożne mają kościół, plastyka i muzyka są ciekawymi przedmiotami, dają nie tylko wiedzę o kulturze, ale i rozwijają człowieka.Hanni pisze: -Plastyka (to w szkołach podstawowych i gimnazjach)
-Muzyka
Niepotrzebny? Dzięki niemu masa nastolatków ma choćby blade pojęcie o tym, o czym bełkoczą politycy na codzień. Wiele tematów jest niepotrzebnych, ale sama wiedza o społeczeństwie jako lekcje o polityce w ogóle i wartościach patriotycznych - bardzo dobry pomysł.Hanni pisze:-WOS
Ale mój pogląd bierze się pewnie stąd, że moim zdaniem miejsce religii jest w kościele, i powinna być nauczana przez księży i zakonnice, może też przez rodzinę, a powinna się trzymać z daleka od szkoły.