Kosciół

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 24 cze 2008, 18:16

Chlopaczek pisze:Nawet jesli to sam sie prosiles bunczucznie stwierdzajac ze "stoisz po stronie prawdy".
U… ale świnia ze mnie, ośmieliłem się buńczucznie stwierdzić, że uważam coś za prawdę i to bez Twojej pisemnej zgody z pieczątką. Zachowałem się jak gówniarz będę spał od ściany.

Przepraszam.
Chlopaczek pisze:ie ma zbawienia poza Franzem.
Pewnie, że nie ma.

Niech stąpi Duch Twój Franzu i odnowi oblicze ziemi, TEJ pilka.pl’owskiej ziemi!

A tak a propos to:

Przychodzi Piotr Adamczyk (JP II i Chopin w jednym!) do kwiaciarni i mówi:

Poproszę worek ziemi… TEJ ZIEMI

He, he, he…

To był żenujący żart a teraz przechodzimy do meritum…

Ale mam dziś dobry humor kuwa! To pewnie dla tego, że są wakacje, byłem nad jeziorkiem, jest zajebista pogoda i właśnie sączę Agropol czarna porzeczka + cola (pycha!). Ach no i jeszcze dla tego, że pożyczyłem „Bóg urojony” i pewnie ją szybko przeczytam, bo… szybko czytam no i cóż, coś o niej napisze tak jak obiecałem.

Na razie chcę dorwać opasłe tomiszcze pt „TW Bolek – od ubek do prezydenta” bo ciekawi mnie co tam w środku siedzi. Może Szwedzi.

Acha i jeszcze o tych lekcjach religii. To ja tu słyszę o jakieś indoktrynacji młodych umysłów, o zaszczepianiu dzieciom religii za młodu, praniu młodych umysłów, hurtowemu kształtowaniu przyszłych wyznawców itd.

Powiem krótko, ale dosadnie:

Pierdolicie towarzysze!

Moje piękne niebieskie oczy (nie tylko moje ale też 90% znajomych, kolegów) na lekcjach religii widziały tylko nieporadne panie katechetki, które z mizernym skutkiem próbowały przekrzyczeć dziatwę, która gadała/grała na komórce/rzucała się papierkami/pisała smsy/robiła samolociki z papieru, co porządniejsi ignorowali wysiłki nauczyciela i odrabiali lekcje/uczyli się z innych przedmiotów. Lecz byli też mniej porządni w gimnazjum - mój kupel „Siwy” (pozdrawiam Cię jeśli mnie czytasz, choć wiem, że tego nie robisz, bo po prostu nie potrafisz czytać hehehe) walił sobie konia na religii, ku przerażeniu pani katechetki. Co prawda przez spodnie, ale do dziś ma chłopak u mnie duży respekt za tą zwyrodniała akcję. Oczywiście były interwencje u dyrekcji szkoły/rodziców/proboszcza/ojca dyrektora, ale w większości kończyły się tym, że dzieciak przestawał chodzić na religię, bo przecież ich dziecko jest święte i nie winne a jego zachowanie to wina innych nie rodziców.

Podsumowując moim zdaniem postulat wojujących ateistów, lewaków z LiD (czy jak się to teraz nazywa), antyklerykałów, żeby zlikwidować religię tfuuu żeby usunąć lekcje religii ze szkół jest błędna, bo w 80 – 90% zniechęcają one do kościoła i wiary (z różnych względów nie tylko tych, które wymieniłem) A więc usuwając religię ze szkół strzelają sobię w kolano.
bellus pisze:władzę w SLD przejął Napieralski. Chce budować pozycję SLD na otwartej wojnie z KK.
polski Zapatero :lol:

Ale strategiem to on jest mizernym. W Polszczę 95% to katolicy z tego pewnie z 50% procent ocno liczy się ze zdaniem kościoła/ufam mu/poważa go, mamy też demokrację w kraju, a więc poparcia większości to on nie uzyska, miejszości też nie (geje nie liczę ich je za mało) może zobaczymy parlament bez LSD... zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe.

Ogólnie jakieś bzdury w ym lidzie wymyślają niech powiedza, że zwiększą płacę a jednoczeńsnie zmiejsza ceny i podatki i że będzie druga Irlandia(ciemny lud to kupi) Albo nie Irlandia może Japonia, ale
to już było niech będzie druga Hiszpania. Irlandianie bo te warchoły z ciemnogrodu w referendum odrzucili Konstytucje Europejską (zwaną dla niepoznaki traktatem Lizbońskim) mówienie, że Polska będzie jak Irlandiia to teraz niemal faux pas, ale się Donek wpakował. Zresztą wysłać parę dywizji Bundeswehry na szmaragdową wyspę i będzie spokój.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”