Kosciół

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post autor: Chlopaczek » 24 cze 2008, 18:32

Glosowalem na PO.Bylo to tak zwane mniejsze zlo.Zawiedli mnie.W kwestii rozdzialu panstwa od kosciola nie roznia sie chyba niczym od PiS a niektorzy ludzie tacy jak Gowin to w ogole masakra jest.
Boze dopomoz Napieralskiego zeby mial odwage robic to co mowi ze zrobi.

Jest juz nawet taki kawal:
Przychodzi wnuczek do babci oddaje jej dowod i mowi "Przepraszam".

Jezeli chodzi o indoktrynacje religina dzieci przez ich rodzicow.Dla mnie to jest cytujac klasyka "gwalt przez uszy".Gwalt na mlodej psychice kiedy dziecko chlonie wszystko niczym gabka.
Jasne u wiekszosc takich dzieci w zyciu pozniejszym indoktrynacja przeprowadzona na nich nie bedzie miala ogromnego wplywu na zycie innych ludzi.Beda zwyklymi pionkami zolnierzykami kosciola plawiacymi sie w zwyczajowej u nich hipokryzji na zasadzie: bronie zarodka ale zycie juz istniejace i uksztaltowane mam w dupie.
Ale trzeba sie pochylic nad przypadkami osob ktore taki wplyw maja.Nad przypadkami lekarzy ktorzy odmawiaja aborcji zaslaniajac sie klauzula sumienia (i lamia etyke lekarska zawiadamiajac organizacje pro live ze dziewczyna chce usunac ciaze albo odsuwajac sumienie za 5 tysiecy w prywatnym gabinecie).Nad politykami ktorzy kleczac oddaja kolejne grunty kosciolowi i ustanawiaja przywileje dla kleru.Nad takimi ludzmi jak Pilka czy Orzechowski ze wezmiemy najbardziej wyraziste przyklady.W koncu nad zastepem urzednikow Watykanu ktorzy mowia ludziom co maja robic.
To oni wszyscy robia roznice.To oni wplywaja na zycie nie tylko wierzacych ale rowniez niewierzacych.Oni zgwalceni w dziecinstwie przez uszy bo nie pozwolono im dokonac wyboru dopiero gdy dorosna i beda w pelni swiadomi o co tu chodzi.Ciezko sie potem uwolnic od takiego magla ktoremu poddano cie za mlodu.
Nikt nie da prawa rodzicom do zwyklego fizycznego gwaltu na dziecku.Nikt nie da im prawa zeby przeleciec wlasne dziecko.Bo efekty sa widoczne natychmiast krzywda takiego dziecka az razi w oczy.Ale juz gwalcic przez uszy mlode umysly to moze kazdy rodzic.Bo to jego swiete prawo.

Na polemike nie mam zbytnio czasu.
Zreszta o czym tu dyskutowac?Stoje po stronie prawdy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”