Nie tylko o zdradzonych przyjaciołach, ale też dziennikarzach/politykach/urzędnikach którzy z powodu swej haniebnej, zbrodniczej przeszłości nie powinni mieć wpływu na kształt wolnej Polski a mieli, bo nie przeprowadzono lustracji. To po pierwsze.Chlopaczek pisze:Mozna jeszcze przytaczac wiele a tak naprawde nawinales tylko o zdradzonych przyjaciolach.
Chlopaczek pisze:Wybacz ale dla tysiecy jak nie milionow Polakow ktorzy klepia biede istotne jest co do garnka wlozyc a nie kto 30 lat temu donosil na kolege.Szczegolnie jezeli ich to bezposrednio nie dotyczy.
Trzeba było nie głosować na partię, które zabrały im 60% wynagrodzenia w podatkach, koncesjach, akcyzach, ubezpieczeniach, ZUSach, KRUSach, i machinie biurokratycznej trawiącej ich szmal w za mian nie dając nawet tego przysłowiowego socjala. Te 200 melonów na IPN to mała kropla w wielkim szambie budżetu, gdzie kasa podatników jest mielona na papier toaletowy dla urzędasów. ZUS („zakład utylizacji szmalu” jak by ktoś nie widział) trawi całe miliardy a nie miliony, a w przeciwieństwie do IPN raczej szkodzi niż jest do czegoś przydatny.
Po pierwsze to ze podpisanie lojalki nie oznaczało współpracy to wie każdy, ale że wyroki w postępowaniu lustracyjnym ogłasza się na podstawie jednego papierka to mnie zaskoczyłeś.Chlopaczek pisze:Czasami w tej pogodni za "prawda" ktora rowniez w tym przypadku nie jest jednoznaczna bo samo podpisanie lojalki nie oznaczalo czynnej wspolpracy (w sadzie zeby kogos skazac trzeba do tego czasami dochodzic latami tutaj starczy jeden papierek)
Demagogia czystej wody, ale bardzo ładnie napisanaChlopaczek pisze:Tropilismy te ubeckie swinie do ostatka kraj zostawilismy w jeszcze gorszym stanie niz byl zanim objelismy wladze ale najwazniejsze ze jestesmy moralnymi zwyciezcami.Najwazniejsze ze obalilismy mit Walesy.3 miesiace wspolpracowal z SB - chociaz wciaz utrzymuje ze tego nie robil pieprzona menda - jego zaslugi dla Polski sa w obliczu tego niewazne
IPN nie obejmuje żadnej władzy i na prawdę nie od niego zależy stan kraju (cokolwiek pod tym pojęciem rozumiesz) nie ma za zadnie „tropienie ubeckich ścierw” i nikt nie chce obalać mitu Wałęsy. Co do Wałęsy to szkoda mi słów na komentarza tego pana nie za to co robił/czego nie robił w PRL, ale za to jak zachowywał się już w III RP.
Piotr pisze:tyle chłopaczek ze te komunistyczne mordki jak pan Maleszka i starsi od niego dostaja dzisiaj takie emerytury, ze ta twoja "mama"
Ależ pan Maleszka był TW a nie oficerem SB. On nie odstaje żadnej emerytury za działalność w SB bo był tylko TW. Dostawał kasę za donosy na przyjaciół teraz nie ma z tego nic, oprócz kaca moralnego.
Kuwa!Chlopaczek pisze:Zalozmy ze odbierzemy kazdej takiej mendzie (juz nawet bez udawadniania ze byl czynnym wspolpracownikiem) emeryture
No znowu! Panowie Wy nie macie nawet żadnej wiedzy o PRL!
Chłopaczku nikomu nie trzeba udowadniać, że „był czynnym współpracownikiem” SB żeby mu odebrać emeryturę bo TW takiej emerytury nie dostaję!
Żenada z Waszej strony Piotr i Chłopaczek… Żenada.
PS: Oficerowie SB i UB powinni dostawać swoje emerytury I jestem gotów bardzo racjonalnie wytłumaczyć to każdemu kto ma wątpliwości. Niestety lewaki z Pis nie rozumieją podstawowych zasad kierujących państwem, ale to już ich sprawa.
Prywatny detektyw ma dostęp do archiwów SB kolejna nowość której się tu dowiaduję, ciekawe co mnie jeszcze spotka.Chlopaczek pisze:Proponuje wynajac prywatnego detektywa i zrobic to za wlasna kase skoro tak Ci potrzebna jest wiedza kto na kogo donosil.
Mi inne rzeczy sa potrzebne do szczescia.Widac kwestia postrzegania swiata.
Piąteczka. Mój dziadek co prawda nie jest pedałem ani masonem, ale był w AK mogę sie z Wami pobawić.Chlopaczek pisze:Jestes dobrym lewackim komunista z pedalsko-masonskimi korzeniami.Piatka.
A już tak na serio to Chłopczek zwiodłeś mnie swoją postawą w stylu wszyscy co się ze mną nie zgadzają pewnie mają argumenty w stylu "Bo Ty Chłopaczek jesteś lewak, Żyd, mason i pedał" No chyba, że to był żarcik z Twojej strony.