Adebayor:
Powiedział to na konferencji, nie przez jakąś śmieszną gazete tylko otwarcie powiedział że zostaje.Więc dla mnie sprawa jest zamknięta.Szacunek dla niego że został w Arsenalu bo tam komu wyjdzie sezon chce uciekać z tego klubu co jest dla mnie nie zrozumiałe."Mam dobry kontrakt i mogę to zostać na wiele lat. Mam tutaj dobry zespół. Gram dla jednego z największych klubów świata i jestem z tego bardzo zadowolony. Oczywiście, że zostaję, mam trzy lata kontraktu, tak więc cokolwiek się wydarzy, muszę zostać. Zostaję w Arsenalu".
Natomiast jedną z wypowiedzi Gallianiego dla La gazzetty przetłumaczono na różne sposoby ale chyba te przetłumaczenie jest najbardziej zbliżone do prawdy:
Muł:
Cieszy mnie to że jednak chcą R10, wierze w niego bardzo.Carlo widać że jest też za tym transferem więc myśle że kluby sie dogadają.Chcą za Ronniego 35 baniek.Myśle że na 25-30 powinno się zakończyć.Szkoda że nie pozyskamy typowego napadziora ale rozumiem że w następnym sezonie jak przyjdzie R10 bedziemy grali 4-2-3-1 lub jak kto woli 4-3-3 w przodzie Trio brazylijskie R10, Ricky, Pato."Milan zrobi wszystko, by sięgnąć po innego napastnika. Lubimy obydwu, Adebayora i Ronaldinho. Ancelotti jest gotowy na przygotowanie Milanu z Ronaldinho w składzie. W międzyczasie odzyskaliśmy Boriello i oczekujemy od niego bardzo wiele. Nie zapominajmy o Inzaghim i Pato. Jeśli do nich dodamy Kakę i Seedorfa, nasz potencjał ofensywny będzie ogromny". Na koniec Galliani zapytany został, ile pieniędzy przeznaczyłby na transfer Dinho. "Na pewno nie 35 milionów euro. Cena musi zmaleć"
Poczekajmy jest nadzieja że jak nie Adebayor to jeszcze ktoś przyjdzie a myśle że większość jest na "tak" dla Brazylijczyka