FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: African » 28 cze 2008, 10:13

No i stało sie, pozyskaliśmy kolejnego nowego zawodnika. Niestety nie jest to Arszawin, Hleb czy Berbatov, ale 21-letni środkowy obrońca Palmeiras Henrique. Podobno cena za jaką kupiliśmy Brazylijczyka waha sie między 8 a 10 mln, więc tak średnio na jeża można powiedzieć. Podobno jest też taka możliwość, że Henrique może zostać wypożyczony do jakiegoś klubu (być może do Palmeiras) jeśli nie będzie sie jeszcze teraz mieścił w planach Guardioli.

Osobiście nie widziałem ani razu gościa w akcji, więc nie mam nic do powiedzenia na temat jego gry, ale jak ktoś widział, to fajnie by było gdyby coś nieco o jego grze napisał. Wiadomo jedynie tyle, że jest utalentowany o radzi sobie, a właściwie radził w Palmeiras dobrze, więc trzeba być dobrej myśli. Choć ja jakoś nie jestem zbytnio przekonany do transferów graczy prosto z Ameryki Płd. Mam jeszcze Maxiego, czy transfery Gasparta - Geovanni i Fabio Rochemback. Oby tym razem nie były to takie wielki pomyłki transferowe, jak podczas ostatnich transferów z Ameryki Płd.

Tak w ogóle, to mamy teraz bardzo młody środek obrony. Jest w prawdzie doświadczony Puyol, jest Marquez jest również Milito, ale nasze najnowsze nabytki, czyli Pique, Caceres i Henrique, to młodzi gracze i trochę ryzyka będzie jeśli np. Puyol i Rafa będą zawieszeni, a Milito jeszcze sie nie wyleczy, a na środku będą musieli grać nasi nowi gracze :P

Wróć do „Hiszpania”