FINAŁ ME Niemcy - Hiszpania 29.06.2008

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: African » 30 cze 2008, 10:32

No i stało się - Hiszpania wreszcie mistrzem Europy :brawo:

Do ostatniej minuty zastanawiałem się czy Niemcom uda się strzelić gola, bo jak wiadomo Niemcy, to Niemcy. Nie udało się jednak i w sumie to dobrze, bo wygrała przynajmniej drużyna, która zasłużyła na to w 100%, która wygrała wszystkie swoje mecze i grała przez cały turniej futbol na tak. Zupełne inaczej niż cztery lata temu zagrała Grecja.

Jeśli chodzi o najlepszego zawodnika finału, to trudno takie wskazać. Casillas, Ramos, Senna, Xavi, Silva, Iniesta, Torres - wszyscy zagrali świetnie, co pokazuje, że w Aragones zrobił z tej drużyny kolektyw, bez gwiazd, gdzie wszyscy zagrali na bardzo dobrym równym poziomie, a nie tak, że trzech grało bardzo dobrze, a reszta tylko dobrze. Dzięki temu Hiszpanom udało się wygrać wreszcie jakąś wielką imprezę.

Dodatkowo David Villa został królem strzelców Euro 2008, więc kolejny sukces Hiszpanów :)

Ciekawi mnie jak na MŚ 2010 zaprezentują się Hiszpanie. Potencjał to oni mieli od zawsze, ale dopiero na Euro 2008 go w pełni pokazali i być może to będzie punkt zwrotny jeśli chodzi o wyniki reprezentacji Hiszpanii. Być może podobnie jak Francuzi (tylko w innej kolejności) wygrają ME i MŚ. Stać ich na to na pewno będzie, bo pewnie większość graczy z mistrzowskiej drużyny z Austrii i Szwajcarii pojedzie do RPA.

Na zakończenie - VIVA ESPAÑA

-----------------------------------------------------

Jeśli chodzi o Niemców - Nic do nich nie mam, lubię ich (nawet bardzo), w wielu sportach im kibicuję (Jan Ullrich, Magdalena Neuner :love: ) i nie mam zamiaru się tego wypierać czy wstydzić. Nie widzę nic złego w lubieniu Niemców, czy wstawianiu sobie do awataru niemieckich graczy.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2008, 10:34 przez African, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”