Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 05 lip 2008, 14:08

Lakier pisze:na jaka pozycje?
maciek_88 pisze:Na bok.
Którykolwiek :P Piszecie: Zebina, Zdenek, De Ceglie, tak naprawdę który z tych piłkarzy jest naprawdę światowej klasy?? Jeśli chodzi o De Ceglie, to nie upatruję zbawiciela w 22 (już niedługo) latku ze Sieny... Oczywiście wiążę z nim pewne nadzieje, jeśli zaskoczy, to zajebiście ale jeśli nie?? Chyba nie muszę przywoływać Criscito. A jeśli na lewej pomocy będzie grał Giovinco, to on też nie będzie wspomagał defensywy tak, jak to robi Nedved czy Camor, a DC też ma duży ciąg na bramkę rywala. Zebina to już w ogóle porażka, nie chcę go w pierwszym składzie na najważniejsze mecze sezonu, przecież w obronie jest objeżdżany aż (nie)miło. Zdenek coś tam dawał radę ale to jeszcze nie to, czego bym chciał. Mellberg to też bardziej środkowy obrońca, forma Legro jest jednak zagadką, bo znamy go wszyscy z przeszłości... Andrade ze szkła, no ale o środek aż tak się nie martwię jak o boki. O Molinaro to już nic nie bede pisał. W naszym przypadku ilość nie przekłada się na jakość. Zgadzam się, że trzeba wzmocnić pomoc ale w poprzednim sezonie naszymi najsłabszymi formacjami były boki obrony (zwłaszcza lewa strona) i na dobrą sprawę, przyszedł tylko De Ceglie (z tych powiedzmy poważniejszych wzmocnień na boki, bo moim zdaniem Olaf będzie raczej walczył z Legro o pozycję na środku, mecze przedsezonowe pewnie powiedzą nam więcej na ten temat ;) ). Jeżeli sądzicie, że całą obronę mamy już PEWNIE obsadzoną, to moim zdaniem się mylicie :P Zaraz po pomocniku, ja czekam na klasowego bocznego obrońcę ale chyba się niestety nie doczekam...

Tak naprawdę moim marzeniem jest pozbycie się Molinaro i Zebiny oraz sprowadzenie dwóch dobrych bocznych obrońców na ich miejsce jednak zdaję sobie sprawę, że w tym oknie jest to raczej niemożliwe do wykonania... takie tylko moje marzenia, misterny plan :P

Wróć do „Włochy”