Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 21:47

EnJoy's pisze: Podawałem konkretnie w moich poprzednich wypowiedziach i nie mam zamiaru pisać raz następny.Myślę, że skończę już z Tobą polemizować ponieważ Ty masz swoje rację, i ja je mam i raczej nigdy nie dojdziemy do consensusu.Bez odbioru.
To czas coś Ci wyjaśnić. Ostatni raz, bo widzę, że do Ciebie niewiele dociera.
Ekstraklasa jest dla klubów, które mają pieniądze - Polonia może i się utrzyma w niej, jeśli tylko zainwestuje je odpowiednio. Na razie wiele zostało do zrobienia i trzeba mieć nadzieję, że dzięki ubiegłemu sezonowi zyskacie więcej darczyńców, niż dotychczas i zaczniecie doganiać futbolową Euro... yyy, Polskę. Step by step. :lol:
Wymóg licencyjny jest tak samo ważny, jak poziom sportowy - przynajmniej w teorii. Chciałbym, żeby teraz wreszcie ktoś zaczął ten wymóg stosować - współczuję, że padło akurat na Polonię, ale tak samo bym reagował, gdyby padło na Wisłę czy Milan.
Nadal mi nie napisałeś, czemu nie toleruję urozmaicenia - :lol: Jeśli na bankiecie pojawi się żebrak, to zarzucisz ochroniarzom, że go wyrzucają na bruk? Bo też nie tolerują urozmaicenia? Wybacz ostry przykład, ale tak jest. Po prostu.
Nigdzie nie napisałem, że graliście najgorzej - po prostu jestem prawie pewien, że w silniejszej ekstraklasie, bez półproduktów (w tym roku) jak Widzew czy ŁKS, czy wiosenna Jagiellonia (nie mam nic do tych ekip, po prostu grały strasznie słabo) to Polonia byłaby czerwoną latarnią, bo wcale nie prezentowała wspaniałego futbolu, jaki starają się mi wcisnąć śląskie media od miesięcy. Chwała jednak Polonii za charakter, jaki pokazała choćby w meczach z Bełchatowem - tak też trzeba umieć grać.
Ale wiesz, ambitną ekipę juniorów ma Sparta Katowice - może ich też wciśniemy do ekstraklasy? Przecież mają charakter!
EnJoy's pisze: Podawałem konkretnie w moich poprzednich wypowiedziach i nie mam zamiaru pisać raz następny.
Nigdzie nie potwierdziłeś swoich tez, bo nie miałeś jak ich udowodnić - nigdzie nie napisałem tego, co usiłowałeś mi wmówić, więc nie mogłeś udowodnić tezy opartej na niewypowiedzianych słowach. Z żalem stwierdzam, że sięgnąłeś poziomu clonera, co zasługuje na tylko jeden komentarz - [*]. Miałem nadzieję, że choć z Tobą da się dyskutować, ale to nie jest możliwe, jeśli Ty bierzesz moje odpowiedzi za wszystko to, czym one nie są i dostosowujesz rzeczywistość do tego, co Ci pasuje. W ten sposób dogadasz się tylko z innymi fanatykami, którzy rzeczywistość widzą w niebiesko-czerwonych barwach. Żal.
EoT

Yukasz - na jakich warunkach Znicz Pruszków otrzymał licencję na grę w ekstraklasie? Jeśli w ogóle? Warunkowa licencja roczna?

Wróć do „Wracając Do Meritum”