Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 06 lip 2008, 15:23

EnJoy's pisze:Przeszkadza Ci Polonia, a ŁKS nie, który ma pięć baniek długu i oni mogą grać w Ekstraklasie.
Nigdzie nie napisałem, że oni mi nie przeszkadzają. Opisuję tylko casus Polonii.
EnJoy's pisze:Chcesz żeby w ekstraklasie grały drużyny które mają budżety powyżej 30 milionów złotych ,a tak się po prostu nie da
Nigdzie tego nie napisałem. I znów - pisz sobie, co chcesz, ale jeśli już podajesz moje słowa, to przynajmniej podawaj te, które naprawdę napisałem.
EnJoy's pisze:My, Odra, Znicz, czy inne drużyny nie zamożne mają Cię przepraszać za to, że sportowo wywalczył awans,a nie mają zbyt dużo pieniędzy ?
Odra, Znicz spełniają wymogi licencyjne - nie wiem, jak ze Zniczem, ale Odra na pewno.
Polonia nie - więc niech gra w 1 lidze.
EnJoy's pisze:Odbijam piłeczkę. Jeżeli do Krakowa przyjedzie Znicz to nie pozwolisz im wyjść na boisko bo mają gorsze stroje ?
Nigdzie nic nie zarzuciłem Zniczowi - jeśli spełnią wymogi licencyjne, to niech grają.
Mi nawet Heko Czermno nie przeszkadzało, jak długo zdawało się być czystym i dobrze poukładanym klubem - bo spełniało warunki licencyje.
EnJoy's pisze:Zdecyduj sie co chcesz napisać.
Bierzesz moje wypowiedzi dokładnie za to, czym nie są. Doszukujesz się w nich drugiego sensu opierając się na własnych domysłach - mylnych! - a nie na tym, co naprawdę napisałem. Starasz mi się wmówić wielką miłość do pieniędzy i wielkich klubów na podstawie tego, że moim zdaniem Polonia nie nadaje się do ekstraklasy. Daj se pan siana. Tak samo jak i wy cieszyłem się z kolejnego śląskiego klubu w ekstraklasie, ale teraz nie sposób mi smucić się tym, że zespół, który na grę w niej nie zasługuje ma z niej spaść - zdaję sobie sprawę z tego, że wreszcie (!) wymogi licencyjne zaczynają być poważnie traktowane. Może to będzie regułą.
Na Odrę momentami przyjemnie popatrzyć i pomyśleć, jak tam budowany jest futbol - spełniają warunki, to są ok. Choćby i grali gorzej od Polonii - to i tak na 1 ligę zasługują bardziej, bo spełniają wymagania co do niej.
Lądujesz na ignorze - jak i cloner jakiś czas temu - dyskusja z kimś, kto nie rozumie, co się do niego pisze naprawdę nie jest frajdą.

Wróć do „Wracając Do Meritum”