Abramowicz

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 11 lip 2008, 18:15

Mentor pisze:W takim razie powinniśmy Abramowicza tytułować niezwykłym złodziejem zamiast po prostu złodziejem?

Każdy sobie może tytułować jak chce, w ramach wolności słowa. Moim zdaniem przymiotnik zwykły pasuje tutaj jak pięść do nosa. A złodziejem otwarcie (w jakiejś publikacji, czy w towarzystwie) bym go bał się nazwać. Jego stać na lepszych prawników (a przynajmniej droższych ). Tak jak pisał (chyba) Babel, w świetle prawa Roman Abramowicz nie został skazany za kradzież.

Padł przykład Ala Capone, kiedyś czytałem, że został skazany bezprawnie.
rkoeman pisze:i to i to jest kradzieza.

Nie neguje tego. Nie odpowiada mi tylko używanie przez Ciebie przymiotnika "zwykły".
rkoeman pisze:to sprawki dzieki ktorym roman stal sie tak bogatym czlowiekiem. ja nie widze w tym nic dobrego, szlachetnego ani powodu by kibice chelsea cieszyli sie z tego ze kupil on ich klub

Nie popadajmy w skrajność też. Nie jest tak, że Abramowicz dorobił się tylko dzięki kradzieży, czy też nielegalnym interesom. Wspomniany pociąg przyspieszył jego karierę, ale przy takich znajomościach tylko kwestią czasu były kiedy stanie się jednym z najbogatszych Rosjan.

Wróć do „Anglia”