Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 15 lip 2008, 12:21

Niezależnie od tego czy gra się 4-4-2 czy 4-2-3-1 to skrzydłowi nawet ci bardziej ofensywni lub jak to określiłes "nie-tytani defensywy" maja wiele zadań defensywnych. Tym bardziej, że awizowani w składzie Maicon i Maxwell to gracze lubiacy grac do przodu i wymienność, lotność miedzy ich pozycjami bedzie dość duża. Figo ma juz swoj wiek i troche dziwi mnie jakby miałbyc podstawowym zawodnikiem tak na marginesie. Cała sprawa jednak rozbija się o Zlatana, który ofensywnym pomocnikiem nigdy nie bedzie. Jak juz mam gdzieś szukac konsensusu i ugody to w nazewnictwie powinno wyglądać to tak 4-4-1-1. Z tych personaliów dałoby sie ułożyc nawet 4-3-3 tyle, że nie o nomenklature tu chodzi, jeno o predyspozycje piłkarskie. Ibra nigdy nie bedzie grał w jednej linii z Mancinim i Figo.

A skrzydłowi? Zanetti, Jimenez, od biedy Stankovic. Quaresma za 35 milionów ojro to złe rozwiazanie. Bardzo złe. Adriano z osłabiajacej sie (czy pozwola komuś jeszcze odejść?) Sevilli byłby zdecydowanie lepszym pomysłem jak dla mnie.

A tak generalnie to wolałbym poczekac z głębszymi wywodami jak zaczną się sparingi, bo na razie to sa to raczej przypuszczenie i twierdzenie, że Mou chce kłaść większy nacisk na skrzydła tez jest tylko hipoteza La Gazzetta.

p.s Oficjalne. Bolzoni przedłużył kontrakt do 2012. Wczesniej podobnie uczynił inny talent z Primavery Luca Siligardi i został wypożyczony do Bari. Wydaje sie, że Bolzoni tez może zostać wypożyczony do niżej klasy rozgrywkowej.

Wróć do „Włochy”