AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore » 21 lip 2008, 17:09

Panucci?
W obronie mamy:
Oddo, Favalli, Jankulovski, Antonini, Bonera, Maldini, Nesta, Zambrotta, Kaladze, Simic, Digao, Darmian.
O kimś zapomniałem?
Nawet przy założeniu, że Favalli to pokraka, Digao, Simic i Darmian mają być wypożyczeni, to zostaje nam... 8 graczy? Sporo, Panucci przy 8 naprawdę dobrych graczach wydaje się zbędny. A wolę Oddo od piłkarskiego emeryta, chyba że (!) odejdzie (TAK!) Favalli. Ale w to wierzyć mi się nie chce. Więcej emerytów nam nie potrzeba.
Nie wspomniano tu o dwóch ruchach transferowych Milanu - do Salernitany powędrował młody nigeryjski napastnik Umunegbu, a definitywnie pozbyto się Coppoli - szkoda, bo nie jest on gorszy od zeszłorocznego Didy.

Transfer Ronaldinho oceniam negatywnie, ale lepszy rydz, niż nic. Może się odbuduje. Szkoda tylko, że będzie grać na pewno stale, nawet w formie zeszłorocznego Seedorfa, a więc jesteśmy skazani na choinkę.
Wydaje mi się, że duet Kaka-Ronaldinho to kiepski pomysł, bo dwie wielkie indywidualności nie będą ze sobą świetnie współpracować. Jakoś więcej mi przychodzi do głowy ekip, gdzie jest jeden geniusz (Francja 98, Milan 07, Barcelona 06) w pomocy, który kreuje grę ekipy, niż dwóch.
Ale obym się mylił. Może się okaże, że będą ze sobą świetnie grać i razem miażdżyć każdego - potencjał przecież mają do tego.
O formę fizyczną Ronaldinho nie martwię się wcale. Jestem dziwnie przekonany, że wróci do formy fizycznej, bardziej martwię się o zbyt wielki potencjał w linii pomocy. Pamiętajmy, że mamy w niej trzech świetnych, genialnych niegdyś, pomocników - Seedorfa i dwóch Canarinhos, a miejsca są góra dwa. W szatni będzie iskrzyć, bo każdy - Pirlo, R80, Kaka, Seedorf, a być może nawet Pato będzie chciał mówić, jak ma być rozegrana akcja.
Nie mogę się doczekać pierwszych meczów przygotowawczych.

Wróć do „Włochy”