Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 24 lip 2008, 14:25

rdz podawałem cechy typowego trequartisty, a Muntari takim zawodnikiem nie jest :wink: Szybkośc, przyspieszenie i zwinnosc to ma i Sissoko a i panowac nad piłką potrafi świetnie, ale to nie oznacza że jest treqartistą :P
Głównie chodzi o to że Interowi brakuje drygenta, kogoś kto będzie urozmaicał ataki czy to innym sposobem rozegrania czy indywidualnymi atakami, kogoś kto sam będzie bezpośrednim zagrożeniem na bramkę rywala bo pomoc Interu takiego zawodnika nie ma (Cambiasso gole strzela ale są to w większości piłki sytuacyjne gdzieś w polu bramkowym wynikające z jego świetnegu ustawiania się na boisku a mi chodzi o zagrażanie bramce przy wyprowadzeniu akcji, tak jak to robi np. Kaka, VdV czy Aquilani). Słowem owszem Muntari te cechy ma, ale mi w Interze brakuje kogoś kto by był w nich prawdziwym mistrzem i by koncentrował się głównie na nich, Muntari takim graczem nie jest i to może byc problemem (przykład mecz z LFC tam tacy zawodnicy jak Cambiasso czy Zanetti w pomocy nie istnieli bo mieli do wykonania zadania defensywne i nie byli w statnie pogodzic ich z grą ofensywną)

Wróć do „Włochy”