Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 26 lip 2008, 1:41

coś tu za cicho Panowie :P W naszym mercato nic ciekawego się nie dzieje poza tym, że na zasadzie wypożyczenia przyszedł do nas Chimenti. Ławkę w Udine zamienił na ławkę w Juve. Dziwne to dla mnie posunięcie, mówiło się tyle o wzmocnieniu bramki na wypadek, gdyby Gigi zaniemógł :P a przyszedł bramkarz, który wg mnie nie jest lepszy od Belardiego, mniej więcej ta sama klasa. No ale nie pierwszy i nie ostatni taki balon napompowany przez nasz zarząd :roll:

Ponoć Juventus złożył jeszcze jedną ofertę za Aquilaniego- 25mln euro. Tak sugerują pismaki ale chyba jednak młody Romanista jest nie do wyrwania tym bardziej, że Viola odrzuciła ofertę Romy za Mutu.

Ponoć Tyle samo co my za Aquilaniego, Barca daje nam za Trezegola :P Ciekawe czy to ma jakiś związek :think: Z jednej strony Treze jest w takim wieku, że jeśli chcemy otrzymać za niego tak dużą kasę, to tylko teraz. To takie chłodne spojrzenie, bo nie jestem za sprzedażą Davida z wielu powodów znanych wszystkim Juventinim. Chyba by na taczkach wywieźli naszych działaczy, już kibice Juve ponoć planują protest i marsz po mieście przeciwko działaniom zarządu :lol: Obiecali zatrzymać Trezegueta i strach pomyśleć, gdyby go teraz sprzedali za jakiekolwiek pieniądze, nie odważą się :)

Za nami sparing z Broendby. Nie dane mi było obejrzeć I połowy, ponoć lepszej w naszym wykonaniu. W drugiej tak sobie, rywale trafiali w poprzeczkę i słupek, przypomniał się stary dobry Legro, który sprokurował karnego. Z bardzo dobrej strony pokazał się młodziutki Rossi :) Jutro/dziś dużo atrakcyjniejszy myślę sparing, z Borussią. Z Borussią, która zdaje się jest na bardziej zaawansowanym etapie przygotowań. U nas do skłądu dołącza Alex, Camor, do dyspozycji będą też min nowe nabytki: Poulsen i Knezevic. Dobra wiadomość jest taka, że meczyk pokaże DSF :D

Poza tym:
1 kolejka Fiorentina-Juventus
2 kolejka Juventus-Udinese
3 kolejka Cagliari-Juventus
4 kolejka Juventus-Catania
5 kolejka Sampdoria-Juventus
6 kolejka Juventus-Palermo
7 kolejka Napoli-Juventus
8 kolejka Juventus-Torino
9 kolejka Bologna-Juventus
10 kolejka Juventus-Roma
11 kolejka Chievo-Juventus
12 kolejka Juventus-Genoa
13 kolejka Inter-Juventus
14 kolejka Juventus-Reggina
15 kolejka Lecce-Juventus
16 kolejka Juventus-Milan
17 kolejka Atalanta-Juventus
18 kolejka Juventus-Siena
19 kolejka Lazio-Juventus

No i Del Piero dostał nagrodę Gaetano Scirei :beer: Nagroda jest przyznawana piłkarzowi, który stanowi przykład do naśladowania na boisku i poza nim. Brawo Alex :)

Wróć do „Włochy”