Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post autor: Kamil232 » 28 lip 2008, 2:13

Ja mówiłem o funtach więc to jest więcej Euro, np. Henry przeszedł za 24 mln Euro a funtów to było 16 mln. Także np. 18 mln funtów to jest 27 mln Euro mało jak na zawodnika który od dwóch sezonów gra słabo? Jak Ronaldinho poszedł za 21 mln euro :roll:
Wystarczy spojrzeć na same statystyki: 77 goli w 107 meczach dla Barcelony w La Liga(w ostatnim sezonie bodajże 16 goli w 17 meczach)
Co mnie obchodzi cała kariera w Barcie? Zaraz przytoczę Ci statystki Henry'ego z całego okresu gry w Arsenalu i miało to może jakiś wpływ na jego postawę w Barcie? liczy się to co jest teraz. Etoo miał dwa ostatnie sezony słabe jak cała Barca, w ostatnim gole postrzelane od czasu do czasu ogórasom jak hat-trick z Levante. W spotkaniach choćby z United piach totalny. Także panowie zjazd na ziemię.
O takim rezultacie Berbatov może tylko pomarzyć, a i lepsi od Bułgara takiego nie mają.
Gole to nie wszystko... Porównując grę ostatnich dwóch sezonów Berbatova i Etoo to Bułgar był o klasę lepszy od Kameruńczyka. Skończcie żyć czasami ery 05-06. Również zachwycałem się R10 no i Etoo a bramka z Panathinaikosem to po prostu poezja. Szybki, umiejący utrzymać się na nogach, przepchnąć w polu karnym, świetna skuteczność. Potencjał ma ogromny, ale mówimy o tym co pokazuje a nie jaki ma potencjał, a gra o dwóch lat mocno przeciętnie. Pobudka mamy rok 2008.

Wróć do „Anglia”