To dlatego, że liga rosyjska jest wciąż zbyt mało popularna, ale to się powinno zmienić w najbliższych latach. Już się zmienia zresztą.Marcin87 pisze:Ja osobiście o Ruskim grajku usłyszałem nie więcej jak rok temu.
Wcześniej też grał bardzo dobrze. W Rosji wymiata nie pierwszy rok i więcej tam już nie osiągnie. Jeżeli kiedykolwiek ma wejść na wyższy poziom to właśnie teraz.Marcin87 pisze:teraz zaczyna grać świetnie,rozwinął się
Marcin87 pisze:Co do Barcelony i ewentualnego zainteresowania Andrijem:) to jestem lekko mówiąc sceptyczny.Zenit chce za niego kupę kasy,Barcelona już sporo siana wydała.Fakt,mamy lukę na lewym ataku,ale czy nie lepiej rozejrzeć się za jakimś tańszym graczem?Poczekamy zobaczymy
Nie mogę wprostu uwierzyć. Czytam i przecieram oczy ze zdumienia.
W momencie gdyby Barcelona musiała liczyć każdy grosz i oszczędzać na piłkarzach budując nowy zespół uznałbym, że nadchodzi apokalipsa.
Szczerze mówiąc aż trudno mi coś napisać. Zatkało mnie Marcin87.
Ja tam Arszawina bardzo chcę bo pasuje idealnie do tego czego potrzebujemy. Szukamy napastnika (!) na lewą stronę. Nie takiego do gry na szpicy tylko szybkiego, przebojowego zawodnika z dobrym dryblingiem i podaniem, który mógłby napędzać naszą grę w ofensywie. Andriej jest właśnie takim zawodnikiem. Strzela bramki i zalicza dużo asyst. Poza tym może też grać bardziej na środku jako ofensywny pomocnik. Oczywiście jak do tej pory grał w słabszej lidze niż hiszpańska, ale nawet gdyby u nas notował nieco słabsze wyniki (chodzi mi o statystyki bramek i asyst) to i tak mogłoby być dobrze a nawet bardzo dobrze. Silva niby już ograny w Hiszpanii, ale on ani nie strzela bramek ani nie zalicza asyst. Jest dobry w grze piłką, ale ja nie chcę oglądać 90% posiadania piłki i wyniku 0:0. Powinniśmy szukać piłkarzy potrafiących zrobić z piłki konkretny pożytek. Być może Silva byłby u nas bardziej efektywny niż w Valencii, ale i tak większe szanse na to dawałbym Rosjaninowi.
Tak czy inaczej liczę na jednego z tej dwójki. Koniecznie musimy kogoś kupić na lewą stronę a skoro obaj są dobrym zawodnikami (przy czym Silva może się jeszcze bardzo poprawić) to jeżeli kupimy jednego z nich powinno być dobrze.