Porównując ich grę na Mistrzostwach Europy, to Arszawin zaliczył dwa rewelacyjne występy, jeden fatalny. David Silva nie miał bardzo słabego meczu, prezentował równy, ale wysoki poziom. Był przebojowy, aprobował obrońców, przez co napastnicy mieli więcej miejsca, strzelił bramkę (wiem, że Arszawin strzelił nawet dwie).Chętnie usłyszę dlaczego. Ja swoje zdanie na temat Arszawina wyraziłem konkretnie i precyzyjnie. Czekam teraz na odpowiedź zwolenników Silvy. Dlaczego to lepsza opcja niż Andriej?
Co do ich gry w swoich ligach to arszawin jest rzeczywiście gwiazdą od kilku lat. W zeszłym sezonie strzelił 10 bramek w Premier Lidze, co było jego dotychczasowym rekordem Z kolei Silva jest młodszy o pięć lat, co ma niebagatelne znaczenie, gdyż jest bardziej perspektywiczny. W zeszłym sezonie strzelił pięć bramek. Był to jego pierwszy sezon na tak wysokim poziomie. Obserwując jego dotychczasowy progres można jednak przypuszczać, że w przyszłym sezonie strzeli więcej bramek czy to dla Valencii, czy Barcelony albo jeszcze innego klubu. Również jest zawodnikiem wszechstronnym, także tej cechy nieprzechylałbym na szalę Arszawina, wręcz przeciwnie. Silva jest równie skuteczny na skrzydle jak na ataku.
Obaj piłkarze mają podobne parametry fizyczne i wytrzymałość, ale wiek przechyla szalę na korzyść Silvy.
Myślę, że te argumenty przekonają część forumowiczów do Davida Silvy.