Polscy kibice

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post autor: Fishbone » 29 lip 2008, 10:21

czeher pisze:
bartbuks pisze:Majdan ma chyba wyrok za dziennikarza z Faktu i szczerze to jak dostaną zawiasy to śmiech na sali...
A ja slyszalem ze go uniewinnili :!: Nie ma zawiasow... w aktach tabula rasa. Zaraz posuzkam ......

http://www.wprost.pl/ar/131226/Majdan-n ... ennikarza/

A jak zakonczyla sie sprawa Swir vs Godlewski? zawiasy czy podobnie ? chyba ze jakas rekompensta byla na cele charytatywne ?

No coz takie mamy elity... sejmiki, sejm
Co do Majdana to został uniewinniony ale jak zaatakował dziennikarza Faktu to akurat mu się nie dziwiłem, bo to jest najbardziej "ambitny" dziennik.

Dwaj zawodnicy Polonii Warszawa wdali się w regularną bitwę z policjantami. Obaj przebywają w areszcie - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

To prawdopodobnie koniec kariery Piotra Świerczewskiego i Radosława Majdana. Wczoraj piłkarze zostali zawieszeni w prawach zawodnika Polonii Warszawa, a wieczorem zamiast uczestniczyć w treningu, siedzieli w koszalińskiej izbie zatrzymań.

Dzień wcześniej podczas imprezy w Mielnie obaj zaatakowali policjantów, wezwanych w związku z zakłóceniem porządku. Grozi im za to nawet 10 lat pozbawienia wolności.

Do pensjonatu w Mielcu przyjechało najpierw dwóch funkcjonariuszy. Nie potrafili sobie poradzić w walce z pijanymi zawodnikami, których wsparł współwłaściciel hotelu. Policjanci wezwali posiłki. Dopiero w szóstkę zdołali obezwładnić krewkich zawodników. Zakuli ich w kajdanki dopiero po użyciu gazu łzawiącego.

Dwaj najciężej poszkodowani funkcjonariusze wyglądali wczoraj, jakby niedawno zeszli z ringu. Siniaki pod oczami, spuchnięte kolana, jeden z czterocentymetrową raną ciętą twarzy, drugi ze złamanym palcem serdecznym lewej ręki i wybitym obojczykiem.

- We wtorek prokurator postawi zarzuty piłkarzom. Według naszych ustaleń Piotr Ś. i Radosław M. uczestniczyli w czynnej napaści na funkcjonariuszy policji i znieważyli ich - twierdzi Maciej Karczyński, rzecznik prasowy szczecińskiej policji. (. ..)

Obaj 36-letni zawodnicy mają już na koncie podobne ekscesy. W ubiegłym roku bramkarz Pogoni został oskarżony o pobicie dziennikarza "Faktu" w jednym ze szczecińskich lokali. Świerczewskiego natomiast oskarżył o pobicie, po meczu Polska - Irlandia w 2004 roku, dziennikarz Adam Godlewski. Obaj piłkarze ostatecznie zostali uniewinnieni. Tym razem nadzieje na podobne rozwiązanie są niewielkie.

Źródło: Przegląd sportowy.

Nie wiem dlaczego ale jestem przekonany, że nic z tego nie będzie a chciałbym! Dostaną jak to zawsze się dostawało, czyli zawiasy. Ile było przypadków, że piłkarze byli uniewinnieni? Dariusz Dudka zabił samochodem po pijanemu, uciekł z miejsca wypadku i został uniewinniony. Tomasz Hajto zabił staruszkę, niby winna była staruszka bo przeszła na drodze bez pasów ale i tak nic z tego nie było. Marcin Klatt po pijanemu potrącił człowieka i też uciekł z miejsca wypadku. O tym nie było głośno? Zaraz było wszystko ładnie uciszone a oni dostawali w zawieszeniu. Zobaczymy co będzie z nimi ale życzę im tego. Jak kibic za bójkę z policjantem dostaje od razu 2 lata a oni zaatakowali bez pardonu i dostaną w zawieszeniu, to ja dziękuję...

Wróć do „Polska”