Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post autor: Maciek (interista) » 30 lip 2008, 8:47

No i stało się, zostaliśmy z jednym środkowym obrońcą, mało komfortowa sytuacja :lol:
W każdym razie trzeba zaczekać na diagnozę w sprawie Materazzego i wtedy ewentualnie zastanowić się na transferem defensora. Nie można dopuścić do sytuacji aby pomocnicy grali na środku obrony.

Wczorajszy sparing przyniósł jednak również sporo pozytywów. Napewno do takich należy zaliczyć grę naszych nowych nabytków - zarówno Muntari jak i Mancini zaprezentowali sie bardzo pozytywnie. O ile spodziewałem sie tego po Ghańczyku, który do sezonu przygotowuje sie zdecydowanie dłużej od reszty zespołu to Brazylijczy autentycznie zaczyna mi imponować, oby potwierdził tą formę w sezonie. Jeżeli tylko będą omijały go kontuzje może być jednym z najważniejszych piłkarzy ofensywy. Tak sobie pomyslałem, że jednak Quaresme można odpuści, co za duzo to niezdrowo :P

Również sporo ciepłych słów można powiedzieć o innym Brazylijczyku Adriano. w porównaniu do pierwszego sparingu jest gigantyczny postęp. Bardzo aktywny, cofajacy sie po piłkę, również pokazał sie dobrze w pojedynkach biegowych, groźny przy stałych fragmentach, dobrze sie ustawiał, w przeciwieństwie do Crespo cały czas był pod grą, znacznie gorzej wyglada natomiast zwrotność - nad tym elementem musi jeszcze sporo popracować.

Duzo pracy jeszcze czeka Mourinho, ale spokojnie mamy jeszcze trochę czasu :wink:
No i oby kontuzjowani zaczeli powoli wracać bo z tym jest teraz największy kłopot.

Wróć do „Włochy”