Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow » 10 sie 2008, 12:55

A za Carricka daliśmy 18 mln. funtów, a to był piłkarz, który NIC poprzednio znaczącego nie zdobył. Nie muszę chyba tłumaczyć, czym się różnią transfery w PL od tych z PL do innych krajów.

Nie, nie musisz tłumaczyć. Zważ jednak, że w PL szczególnie za Anglików się płaci słono a Carrick w momencie transferu miał 25 lat. Wiek i pozycja w tym wypadku też ma znaczenie. Twierdzisz, że 28 letni Berbatov jest wart w tej chwili 30 mln funtów?
red85 pisze:Berba to napastnik kompletny, który sprawdził się już w PL. Jeśli mamy kupować jakiegoś napadziora to tylko Bułgara.
Tu się różnimy. Ja uważam Bułgara za piłkarza bardzo dobrego, który owszem przydałby się United ale do miana napastnika kompletnego mu moim zdaniem sporo brakuje. Przy inwestycjach i składzie Tottenhamu 12 i 15 bramek to nie są jakieś rezultaty z kosmosu. I nie neguje w tym miejscu klasy Berby. Taki piłkarz, który haruje na cały zespół to skarb i możliwe, że rozstrzela się w każdym momencie, w końcu w Niemczech strzelał ponad 20 bramek w lidze i walczył o króla strzelców. Tyle, że my takiego napadziora, który haruje jak dziki wół na bramki zespołu i ładnie się znajduje w polu karnym już mamy i nazywa się Rooney. Tak, Bułgar pasuje do kombinacyjnego stylu gry United, dużo widzi, dużo asystuje ale w moim odczuciu my potrzebujemy egzekutora. Ktoś powie, że takim jest Ronaldo, który przecież zdobył Złotego Buta ale IMO potrzebny jest bramkostrzelny napastnik. I wcale nie jestem przeciwnikiem transferu Berbatova, gdyby do nas trafił bardzo bym się ucieszył. Ale 30 mln funtów to gruba przesada biorąc pod uwagę nasze plany kupowania młodych i perspektywicznych zawodników i odejście Fergiego za 2-3 lata. Za 20 - 22 mln funtów moglibyśmy go kupić. Zresztą jego rówieśnik Robbie Keane, który znaczył równie dużo dla Tottenhamu poszedł do LFC za 19 mln.
Jakoś sobie nie wyobrażam Hunta, który schodzi na skrzydło, drybluje etc.Ruud odnajdował się w innej formacji. Teraz gramy inaczej.
Nie pisałem o grze MU. Wtedy nasza taktyka była zupełnie inna. Holandia na Euro nie grała dokładnie tego co my ale też ich taktyka z przodu wymagała od napastnika dużo ruchu, cofania się po piłkę i gry z klepy. Skoro Ruud sobie z tym świetnie poradził to nie widzę przeszkód dla Huntelaara.

My tu gadamy o Berbatovie i Hunterze a tymczasem media donoszą o zainteresowaniu Manchesteru Henrym. Zdecydowanie bardziej wolałem wczorajsze plotki :? Widać, że po zakończeniu afery o Ronaldo hiszpańskie media muszą znaleźć sobie jakiś nowy temat związany z MU. To musi być zwykła plota, trudno oczekiwać żeby jeden z symboli i najlepszych piłkarzy Arsenalu po roku w Katalonii postanowił grać dla United. Mimo, że Titi to świetny kopacz to nie jestem sobie tego nawet w stanie wyobrazić. To jak te newsy, który wskazywały na Vieire jako następcę Keano.

Wolę dalej żyć marzeniami o Silvie... :wink:

Wróć do „Anglia”