Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Post autor: red85 » 10 sie 2008, 14:02

Twierdzisz, że 28 letni Berbatov jest wart w tej chwili 30 mln funtów?
Jeśli znajdzie się na niego kupiec za taką kwotę to zapewne tak. Ja myślę, że powinniśmy poprzestać na 25 mln. funtów.
Taki piłkarz, który haruje na cały zespół to skarb i możliwe, że rozstrzela się w każdym momencie, w końcu w Niemczech strzelał ponad 20 bramek w lidze i walczył o króla strzelców.
Berbatov haruje na boisku? No nie przesadzajmy. Niektórzy nawet zarzucają mu lenistwo...
Tak, Bułgar pasuje do kombinacyjnego stylu gry United, dużo widzi, dużo asystuje ale w moim odczuciu my potrzebujemy egzekutora.
Torres w przeciętniej drużynie nie strzelał więcej bramek. jestem przekonany, że Berba u nas - gdyby grał regularnie - walczyłby o koronę króla strzelców. Nam brakuje takiego napastnika, który świetnie czuje się w grze kombinacyjnej, a do tego dobrze radzi sobie w grze tyłem do bramki oraz doda nam trochę siły rażenia w powietrzu.
Zresztą jego rówieśnik Robbie Keane, który znaczył równie dużo dla Tottenhamu poszedł do LFC za 19 mln.
Keane to bardzo dobry zawodnik, ale Berba to trochę jednak inna klasa. To widać na boisku.

Wróć do „Anglia”