1. Nigdy nie napisałem że Milan nie będzie walczył o 4, czy że narazie jest poza nią, poprostu totalnie się nie zgadzam z tym że są tylko 4 zespoły w czołówce Serie i uważam że Viola będzie bardzo trudnym rywalem dla Milanu.
2. Ja nie porównuje wzmocnień Violi do wzmocnień Milanu na zasadzie Zauri>Zambrotta, ale na zasadzie Vargas>Gobbi, Zauri>Jorgensen czy Gilardino>Vieiri. Viola już rok temu była dla Milanu bardzo trudnym rywalem, a teraz, kiedy na kilku pozycjach są nieporównywalnie mocniejsi niż rok temu będą jeszcze trudniejszym rywalem, bo to na ile Viola potrafiła wzmocnić swoją kadrę wydaje mi się większym wzmocnienim dla tego zespołu niż to na ile udało się poprawić swój zespół poprzez transfery Milanowi
3. Jesli mowa o Violi w LM, to nie zapominajcie że oni będą w 4 koszyku najprawdopodboniej, wiec wyjść z grupy będzie im potwornie ciężko i dzięki temu od grudnia mogą walczyć tylko o Serie a.... (co nie znaczy że podział uwagi na LM i Seria będzie dla ich losów bardzo ważny)
4. JUVe dokonał większych wzmocnień niż Milan, bo przyszli nie tylko Amauri, który jest świetnym napasnikiem, Poulsen, który nie jest graczem o takiej charakterystyce jakiego chciałem, ale jako Def. pomocnik jest świetny, przyszedł Mellbergo, ale i są wracający z wypożyczeń De Ceglie, Marchisio i co najważniejsze Giovinco co też jest dużym wzomniem, bo każdy z nich prezentuje dobry poziom, gra regularnie w rep u21 (Giovinco to gracz, który powinien byc takim wzmocnieniem jak Pato kilka miesięcy temu do Milanu bo to ta sama skala talentu)
5. Jeśli oceniacie szanse JUVE to przypomnijcie sobie że JUVE 12 miesięcy temu to była jadna wielka zagadka na większosci pozycji, teraz drużyna jest już poukładana, każdy wie jak ma grać i organizacja gry jest o niebo lepsza. Od początku są Sissoko i Camoranesi, a nie tak jak w zeszłym sezonie od lutego, co jest kolosalną dla Starej Damy różnicą, Del Piero jest już teraz w doskonałej formie, a w zeszłym sezonie do grudnia grał przeciętnie, Chiellini bardzo się rozwinął, Zanetti i Legro 12 miesięcy temu byli graczami z poza 18, a teraz grają na bardzo wysokim poziomie i zasłużenie walczą o miejsce w 11. Słowem JUVE teraz jest znacznie mocniejszy niż jeszcze rok temu, kiedy walczył od początku o 3 miejsce...