FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 15 sie 2008, 23:50

Messi na lewej ['] Bądźmy poważni. Może się mylę, ale Twoje wypowiedzi Jarzinho zaczynają brzmieć jak usprawiedliwianie klubu w przypadku braku transferu lewego napastnika.

Czemu nagle stwierdzasz, że transfer nie jest potrzebny? Mamy trzy miejsca w ataku. Na lewej może grać Henry, któremu ta pozycja nie odpowiada albo Iniesta, który napastnikiem nigdy nie był i nie będzie. Pozostaje wobec tego Pedro o którym możemy powiedzieć tyle, że zagrał fajnie w kilku sparingach z kelnerami. Na środku jest dobrze bo mamy Eto'o, Bojana i Titiego pod warunkiem, że Francuz nie będzie akurat grał na lewej stronie :roll: Na prawej mamy Leo i wygląda na to, że Hleba (pomocnik), Bojana, który na prawej radzi sobie chyba lepiej niż Henry na lewej i ewentualnie Pedro. Pytanie teraz czy to jest Twoim zdaniem tłok? :lol: Zarówno Iniesta jak i Hleb są pomocnikami i jako pomocnicy powinni być traktowani. Pedro jest fajny, ale czy będzie wartościowym zmiennikiem i do jakiego stopnia to się dopiero okaże i to wcale nie prędko. Jestem za tym, aby zostawić go w szerokiej kadrze pierwszego zespołu, ale traktowanie jako pierwszego zmiennika nie wywołuje już u mnie zbytniego entuzjazmu.

Potrzebujemy lewego napastnika. Bardzo by mi odpowiadał Arszawin. Gdyby udało się go kupić mielibyśmy na lewej stronie właśnie jego oraz w razie potrzeby Henryka i Pedro. Titi nie musi być podstawowym piłkarzem pierwszego składu.

Nie lubię drzewek, ale jak czegoś nie posadzę to nic z tego nie będzie :P

Arszawin/Henry/Pedro-----Eto'o/Henry/Bojan-----Messi/Hleb/Bojan

Jeżeli chcesz liczyć Andresito jako napastnika to kto wtedy będzie grał na pomocy? Toure, Keita, Xavi? Na zmiany kto? Hleb też mi na napastnika nie pasuje. Do środka pola jak najbardziej. Świetny zmiennik dla Iniesty czy Xaviego w niektórych przypadkach.

Nie mamy wcale takiej super kadry jak sobie chyba niektórzy wyobrażają.

Wróć do „Hiszpania”