3. runda el. LM: FC Barcelona - Wisła Kraków [dwumecz]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 16 sie 2008, 15:14

Ok. Zagalopowałem się z tym oczernianiem. Mea culpa.

piwus pisze:I co wspólnego ma z tym Wisła Kraków? Bednarz pracuje w połączonych redakcjach Faktu i Dziennika (sorry Jarzinho, faktycznie to nie futbol.pl wypuścił tą informację)? Ktoś z klubu wypowiedział się do tej pory na ten temat?
A czy ja zarzuciłem coś Wiśle? Nie. Piszę tylko i wyłącznie i postawie dziennikarzy. Klubu przecież w to nie mieszam.

Wynik pierwszego meczu mocno ogranicza dziennikarzom pole do popisu jeśli chodzi o rewanż a więc trzeba coś wymyślić. Wymyślili, że Barcelona złamała przepisy a więc może być walkower. Na dodatek bezczelnie napisali, że o prawdziwości ich tezy świadczyć może brak oficjalnych składów z tego meczu na stronie UEFA tymczasem brak składów dotyczy wszystkich rozegranych do tej pory spotkań a więc argument totalnie z dupy, że się tak brzydko wyrażę.

Wracając jeszcze do forowania rodzimego klubu w międzynarodowych potyczkach to rozumiem, że jest to normalne, ale czy trzeba to robić za wszelką cenę? To jakiś dziennikarski obowiązek? Dziwne, że jeszcze mnie tego nie uczyli, ale może na trzecim roku coś wspomną. Nie chciałbym być w plecy jeśli chodzi o aktualne trendy.

Wróć do „Puchary Europejskie”