Moim zdaniem biorac pod uwage jaka mial konkurencje to szanse dostawal. Mam na mysli pierwszy sezon gdy od pierwszej minuty zagral w 18 spotkaniach. To nie jest malo. Milan to nie miejsce gdzie wpuszcza sie pilkarzy czekajac az wystrzela szczegolnie jezeli ma sie na ich pozycje 2 lepszych. No moze poza Gilardino ale nie mielismy wyjscia
Wracajac do Yoanna. Dostal pare okazji strzelil gola w LM a potem niestety slabiutko. Wiec zaczeto go wystawiac w CI. Tam niestety tez nie blyszczal nie byl naszym motorem napedowym i w koncu skonczylo sie jak sie skonczylo.
Sprawdz sobie jego statystyki bramek i asyst.
I jezeli Carlo go nie wystawial to ja mu wierze ze Yoann na to nie zaslugiwal wczesniejszymi wystepami ani tym co pokazywal na treningach. Nawet nie musze wierzyc trenerowi bo gra Francuza na mnie wiekszego wrazenie nie zrobila. Nie bylo promyka nadziei ze jakims jednym genialnym zagraniem zmieni losy meczu albo wybitnym wystepem poprowadzi Milan do zwyciestwa jak na przyklad Seedorf czesto krytykowany za swoja gre. Ale z Seedorfem przynajmniej masz nadzieje poparta historia jego wystepow ze przyjdzie taki moment iz zrobi roznice na nasza korzysc i warto go trzymac na placu czy wystawic w kolejnym spotkaniu po slabym poprzednim wystepie.
Nie podoba mi sie ze sugerujecie iz Ancelotti sabotowal klub nie wystawiajac jakoby tak wspaniale utalentowanego zawodnika.
Co do Bordeaux to nie przesadzajmy. Na razie zagral 3 oficjalne mecze dwa w lidze jeden w superpucharze z Lyonem. Gol po rykoszecie i asysta jeszcze niczego nie udowadniaja.
Z tego co widzialem to Gourcuff bedzie jednym z wielu utalentowanych pilkarzy ktorzy nie przeskocza pewnego poziomu albo beda blyszczec tylko w klubach ktore nie sa z najwyzszej polki. Gdzies gdzie dostaja miejsce na kredyt bo nie maja silnej konkurencji na swoja pozycje.
Nie zycze mu tego ale zobaczymy jak bedzie.
Daj bog zeby mnie milo zaskoczyl. Nie wydaje mi sie zeby tak sie stalo bo pokladalem w nim duze nadzieje. Nie spelnich ich.