Król strzelców BL 2008/2009

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Król strzelców BL 2008/2009

Post autor: Michał M » 19 sie 2008, 11:00

Oprócz rywalizacji samych drużyn, oczywiście pasjonująca powinna też być rywalizacja najlepszych strzelców w drużynach niemieckiej ligi. W zeszłym roku zwyciężył zdecydowany faworyt Luca Toni, a jak będzie w tym? Groźni dla włoskiego snajpera powinni być wszyscy wymienieni w ankiecie (choć może Wichniarka wpisałem nieco na wyrost, a z sentymentu :) ), a szczególnie Mario Gomez (jeśli utrzyma wysoką formę z ubiegłego sezonu i zapomni o fatalnych dla niego Mistrzostwach Europy) i Kevin Kuranyi - dla tego ostatniego szczególnie pozytywna może być taktyka Schalke, z trzema napastnikami, z których wysuniętym jest właśnie Kuranyi. Z Kolei dla takiego Rosenberga sporym pozytywem będzie z pewnością ofensywna gra Werderu.

Słowem, może byc ciekawie. Ja głosuję rzecz jasna na Lukę, choć trzeba pamiętać, że obrona tytułu najlepszego strzelca jest czesto trudniejsza niż obrona tytułu mistrzowskiego - w BL ostatnim, któremu udało się obronić koronę, był Ulf Kirsten - w sezonie 97/98.

edit:
Prosba do moderatorów - dodajcie opcję "inny" do ankiety - jakoś mi ją wcięło :)

:spoko: // fieldy

dzięki :beer:

Wróć do „Niemcy”