No i zaczyna się kolejne czyszczenie kadry. Wedle tego co mówi Emery z klubem może zegnać się już Maduro, dla którego nie widzi miejsca w składzie... zastanawiam się czy to dobry pomysł bo imo chyba jednak niezbyt. Jak na moje to dużo lepiej można się pozbyć Helguery, a Holendra zostawić jako 4 stopera i 5 pomocnika... Maduro zdecydowanie bardziej mnie przekonywał niż były gracz Realu.... w pomocy Emery chce mieć tylko Albelde, Baraje, Edu i Fernandesa, ale.... no właśnie... Baraja najmłodszy nie jest i całego sezonu nie rozegra.... ponadto Edu ciągle połamany... a nie chcę znowu oglądać Marcheny czy Albiola na DM...
Kolejnym, który może odejść jest Banega... Argentyńczyk jednak nie zostanie sprzedany, a jedynie wypożyczony.... no i ten ruch mi się podoba... ogólnie jego transfer to była głupota, ale skoro już jest to niech się ogrywa gdzieś by z czasem coś wnieść do drużyny...
Podobno Valencia odrzuciła ofertę Rovers za Ximo opiewająca na 10-15 mln. Gdyby to był początek okna to wziąłbym z pocałowaniem ręki... ale teraz ciężko by znaleźć kogoś wartościowego na jego miejsce...
Kadra na przyszły sezon ma wyglądać mniej więcej tak:
Bramkarze:
Hildebrand
Renan
Butelle ?
Obrońcy:
Miguel
Alexis
Albiol
Helguera
Marchena
Moretti
Del Horno
Pomocnicy:
Angulo
Pablo
Joaquin
Albelda
Baraja
Fernandes
Edu
Silva
Vicente
Napastnicy:
Mata
Villa
Morientes?
Zigic?
Niby wychodzi 23 zawodników jakich chce Emery... pytanie czy 23 ma byc liczone z bramkarzami, ale chyba tak.
Jak na moje w tej kadrze brakuje dwóch rzeczy. Rezerwowego obrońcy na prawą stronę... i zmiennika dla Villi... ani Zigic, ani Moro mnie nie przekonują...