AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: McSuchy » 21 sie 2008, 21:49

Mates pisze:To daje Carlo Boriello. Do czasu jego powrotu ogrywany bedzie Paloschi. IMHO rozwiazanie optymalne.
Borielo który ma kontuzje i nie wiadomo tak naprawdę jak będzie się prezentował (nawet przed urazem była to jedna wielka niewiadoma). Wyobraź zaś sobie że (odpukać) któryś z trójki Pato/Pippo/Borielo łapie uraz i zostajemy z dwoma napastnikami (granie Ronaldinho czy Kaką jako typowymi napastnikami nie uważam za dobry pomysł, gdyż tracą jak dla mnie swoje główne walory). Paloschi zaś z całym szacunkiem nie jest jeszcze gotowy na grę w pierwszym składzie i jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim do tego dojrzeje. Myślę że wypożyczenie do słabszego klubu to optymalne dla niego wyjście. Dlatego gdyby był Sheva i odbudował chociaż część formy, ilość wariantów którymi mógłby operować Carlo znacznie by wzrosła (Sheva choćby grający w połowie tak dobrze jak przed odejściem to dla mnie i tak lepszy zawodnik niż Paloschi).
Mates pisze:Sluchajcie czy wy jako kibice calcio znajac jakie miejsce w sercu kazdego Wlocha (dodam dumnego Wlocha, bo wlosi sa bardzo dumnym narodem) wyobrazacie sobie sytuacje, ze Mancini czy Chivu wracaja do Romy bo im sie w Interze nie uklada, albo, ze nagle Ronaldo wraca do Interu?
Mancini i Chivu odeszli do ligowego rywala (i to największego w walce o z zwycięstwo w ostatnich latach), Sheva odszedł do innej ligi więc porównanie dla mnie bezzasadne. Ronaldo zaś zawiódł zaufanie klubu który wydał ciężkie pieniądze na jego rehabilitację i gdy tylko wyzdrowiał postanowił odejść, potem zaś po wielu kolejach losu przeniósł się do derbowego rywala. Tutaj także nie widzę analogii z Ukraińcem.
Mates pisze: Watpie czy ludzie pokroju Rino czy Paolo, ludzie majacy naprawde Milan w sercu potrafiliby przyjac z otwartmi rekami kogos kto, wedlug mnie wypial sie na Milan, kogos kto pierwszy uciekal z, wtedy wydawalo sie, tonacego okretu.
Właśnie według ciebie, ale czy według nich? Na to odpowiedzieć mogą sami wymienieni piłkarze, choć ja uważam że jakiegoś "smrodu" w szatni by nie było.
Mates pisze: Watpie czy zaakceptowali by go kibice.

Jeżeli odbudował by formę i zaczął strzelać bramki to jestem pewny że większość szybko zapomniałaby o jego "winie".
Mates pisze: IMHO nie jest nam potrzebny, bo zyski z tego transferu najprawdopodobniej bylby duzo mniejsze niz straty.
Ja zaś, jak już pisałem wcześniej, uważam że w przypadku powrotu do formy Shevy transfer ten bardzo by nam się opłacił. W przypadku niewypału wróciłby do Anglii i sprawa byłaby zamknięta. Jak dla mnie- warto spróbować.
gilardino11 pisze:Uważam że większość drużyny było conajmniej zawiedziona decyzją jaką podjął w tak trudnym momecnie dla Rossonerich Sheva i napewno to pamiętają jednak jeżeli wróci nie powinni robić większych problemów.
Uważam dość podobnie, nawet jeżeli niektórzy z piłkarzy mają do niego jakiś żal, to w momencie jego ponownego przyjścia zaakceptują go z powrotem (w najgorszym wypadku będą go tolerować), zwłaszcza jeżeli będzie pokazywał że zależy mu na powrocie do elity (a myślę że tak właśnie będzie).

Wróć do „Włochy”