Wanted
Ogólnie fabuła tego filmu jest tak fantastyczna, że tylko po przeczytaniu opisu, odechciałoby się ten film oglądac. W sumie wykonanie nie jest dużo lepsze, zmieniające tor lotu pociski, zleceniodawcą jest jakieś krosno, czy coś. Ogólnie straszna bajka. Ale ogląda się całkiem przyjemnie, film wciąga i można się dobrze bawic. Generalnie nic nadzwyczajnego. 6/10

The X-Files: I Want to Believe
Absolutnie nie polecam. Słabo, bardzo słabo. Nie tego oczekiwałem od Archiwum X, zero związków z kosmitami, zero fajnej akcji, rozwiązanie najprostsze z możliwych, fabuła beznadziejna. Kompletnie nie polecam, nie wiem po co zrobili ten film. Naprawde bardzo się zawiodłem. 3/10

Forgetting Sarah Marshall
A tu akurat zostałem pozytywnie zaskoczony. Bardzo fajna komedia, naprawdę super się ogląda, dużo inteligentego i śmiesznego humoru, bez typowych, świnskich żarcików. Bardzo fajnie grający Jason Segel i Russel Brand, dziewczyny trochę słabiej, szczególnie Kristen Bell, którą zamiast oglądac grając (mimo iż bardzo ładna), zdecydowanie wolę tylko słuchac jej głosu w Gossip Girl

The Dark Knight
W sumie już 2 razy byłem na tym w kinie i spokojnie mogę iśc jeszcze raz. Nolan zrobił rzecz świetną, film wielki. Co ciekawe, po raz pierwszy w filmie o Batmanie, to nie Batman gra pierwsze skrzypce. Absolutnym numerem jeden w tym filmie, jest Joker. Postac wybitna, zrobiona w sposob absolutnie genialny. Batman, mimo że zrobiony również bardzo dobrze, wypadał przy nim blado. Gdyby Ledger żył, byłby najbardziej rozchwytywanym aktorem w Hollywood obecnie. A tak, dostanie co najwyżej Oscara. Bale świetny, Eckhart świetny, Cane i Freeman genialni. Fabuła świetna.
Charakteryzacja, strasznie mi sie podobała. Twarz Jokera, zdecydowanie lepsza i bardziej mroczna, straszna niż ta Nicholsona. A Two-Face, to taki prawdziwy Two-Face, z wyżartą twarzą, a nie jakimiś tam bliznami po prostu. Genialnie.
9,5/10