Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: McSuchy » 26 sie 2008, 10:47

Mates pisze:poza Flaminim nie sprowadzilismy zadnego zawodnika gwarantujacego gre na bardzo wysokim poziomie
Akurat w przypadku transferów między różnymi ligami ciężko mówić o gwarancji dobrej gry. Niestety zawsze jest to spore ryzyko, przykłady piłkarzy który w jednych ligach błyszczeli, a w innych cieniowali można mnożyć. Oczywiście miejmy nadzieję że Flamini szybko zadomowi się w Serie A, poprzedni sezon pokazał że umiejętności ma nieprzeciętne.
Mates pisze:Zarowno R10, Szewa, Zambro czy Boriello moga okazac sie strzalami w 10, ale rownie prawdopodobne jest to, ze okaza sie zupelnie nietrafionymi transferami.
Największą niewiadomą ze wszystkich których wymieniłeś jest dla mnie niewątpliwie Ronaldinho (juz nie R10, ale R80 :P ), który nigdy nie grał w Serie A i czeka to trudny etap przystosowania (a przez IO nie miał nawet okazji solidnie potrenować z drużyną :( ). Zambrotta w ostatnich sparingach zaczął prezentować się coraz lepiej i myślę że w jego przypadku powinno być dobrze (na pewno wolę jego dotychczasową grę niż dośrodkowania Oddo na wysokości 2 piętra :?). Borielo to faktycznie wielka niewiadoma, sam nie wiem czego sie po nim spodziewać, zwłaszcza że okres przygotowawczy zaburzyła mu kontuzja. Co do Shevy to myślę że powoli odbuduje się, w przeciwieństwie do Chelsea może liczyć na wsparcie zarządu i całego sztabu, szkielet drużyny zna bardzo dobrze a wygląda na to że motywacji mu nie brakuje. Najważniejsze co przyniosły wszystkie te transfery to mnogość opcji taktycznych którymi może operować Carlo, a nie tak jak w poprzednim sezonie gdzie z braku napastników byliśmy zmuszeni grać "choinką", w nie było alternatywy dla Seedorfa czy Oddo itd. Na pewno perspektywy na ten sezon, a także na sezony następne rysują się w znacznie pogodniejszych barwach niż przed mercato.

Wróć do „Włochy”