Tak więc jeśli mowa o samym meczu z Artmedią, to niespecjalnie jest o czym pisać, JUVE się nie przemęczał, co zresztą logiczne bo za kilka dni ekstremalnie ważny mecz z Violą na wyjeździe na inauguracje ligi, do którego trzeba być odpowiednio przygotowanym i wypoczętym. JUVE co prawda jedynie zremisowal, ale to chyba mało ważne. Dobre spotkanie zaliczył Amauri, który strzelił kapitalną bramę z główki od poprzeczki i chwilę wcześniej trafił z dużo trudniejszej sytuacji w słupek. W środku co wazne zagrał całkiem dobry mecz duet Marchisio i Poulsen, którzy wystąpią z Violą od pierwszej minuty z racji kontuzji Zanettiego i co ważniejsze zawieszenia za kartki z zeszłego sezonu Sissoko, tak więc ich zgranie w tym meczu napewno okaże się przydatne. Z tego co przyuważyłem (a oglądałem jedynie pierwszą połowę bo potem przeskoczyłem na Wisłę) to jedynym większym problemem była obrona, która czasem popełniała błędy, raczej niewielkie, ale lekkie uczucie niepewności było. Co do straconego gola, to kapitalnie strzelił ten koleś z Petrzaliki i Buffon nie miał szans, ale należy trochę skarcić Grygere bo zagapił się z kryciem i dał rywalowi miejsce do strzału z powietrza nożycami. Trochę mnie martią kolejne błędy Grygery bo z Mialnem zawalił po całości a akurat teraz nie ma dla niego alternatywy (Zebina konontuzja).
Jesli mowa o innych sprawach niż awans to cały czas jest możliwa jakaś zmiana naszej pomocy. Plotek jest sporo, ale chyba wszyskie zaczynają się od jednego: TIAGO
Jeśli on nie odejdzie na 100% nikt nie przyjdzie, bo po co Ranieriemu w środku kolejny gracz do kolekcji skoro ma Momo, Poulsena, Zenettiego, Marchisio, Tiago i Ekdala
Tak więc może Tiago odejdzie może nie. Jeśli odejdzie to jest miejsce dla nowego gracza, który podobno może przyjść. Jedną opcją jest ściągnięcie na zasadzie wolnego transferu Appiacha. Mowa też o Ledesmie, który nie che zostać na kolejny sezon w Lazio i....
.... no właśnie czyli moim marzeniu, a mianowicie Lucho Gonzalezie. Aż się prosi by dokonać wymiany za Tiago i dopłacić
A no i podobno JUVE obserwuje Necida, czyli króla strzelców ME u19, typowego snajpera (ok 190 cm) pytanie czy my potrzebujemy napasnika