Valencia zamierza spłacić długi.W ostatnich tygodniach kilka spraw się wyklarowało.Soriano jest wciąż w trakcie negocjacji sprzedaży działek starego Mestalla i sprzedaży części praw do użytkowania nowego obiektu wraz z częścią handlową.Łącznie włodarze Ches liczą na to,iż do kasy klubu wpłynie ok. 650 mln ojro.Mniej więcej tyle wynoszą obecnie długi klubu.orech pisze:Tuż koło godziny 17 świat obiegła informacja, która zmieniła całkowicie sytuacje Villi, co do transferu do RealuMianowicie gwiazda Valencii zostaje w klubie i będzie dostawać 3mln euro za sezon
![]()
Informacja ta bardzo mnie ucieszyła, gdyż klub taki jak Valencia musi posiadać piłkarzy na miarę możliwości walki o mistrzostwo krajuWydaje się więc, że Valencia zamiast spłacać długi postanowiła jeszcze trochę się pomęczyć i zająć się sportem, który powinien szybko przynieść pieniądze na spłatę długów
![]()
Ja osobiście bardzo liczę na to, że Valencia w tym sezonie będzie w czołówce
W czołówce po prostu musimy być.Na szczęście praca Emery'ego powoli przynosi efekty.Przyznam szczerze,że kiedy dowiedziałem się kto będzie nowym szkoleniowcem nie byłem wniebowzięty.Bynajmniej nie dlatego,że nie wierzę w umiejętności Baska.Po prostu po ostatnim sezonie wolałem kogoś doświadczonego,kto poukłada tę drużynę.Niemniej Unai powoli zyskuje sobie moją sympatię.I nawet pechowa porażka z Realem w Superpucharze tego nie zmieni.Muszę przyznać,że baskijski szkoleniowiec Valencii przypomina mi stylem pracy Beniteza.Oby efekt końcowy był przynajmniej ten sam,jeśli nie lepszy.
Zigic blisko wypożyczenia do byłego klubu.Blanquiverdos są chętni by wypożyczyć giganta.Przed nimi rozgrywki w PUEFA i Nikola byłby na pewno wzmocnieniem.Tym samym oznacza to,że na Mestalla trafi napastnik.Odpadł Pavlyuchenko więc na celowniku zostali:Milito,Sergio Garcia (obaj Zaragoza) i Luis Saha.Co prawda pojawiło się info o Huntelaarze ale traktowałbym go poważnie.Zadowolony będę jeśli trafi do nas któryś z delanteros Zaragozy.Do Sahy nie mam przekonania.Zbyt wiele kontuzji trapiło tego zawodnika w ostatnich sezonach by mógł być dla nas wzmocnieniem.
No i na koniec słówko o bohaterze ostatnich spekulacji transferowych.Valencia ma ogłosić przedłużenie kontraktu przez Villę.Informacja wspaniała ale nie niespodziewana.
Słowem Amuncik