Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: 10 » 29 sie 2008, 13:42

Babel pisze: Czekam na oficjalne info o Quaresmie, bo czy dobrze ocenie ten transfer zalezy od sumy jaka na niego wydali. Nadal uważam tego piłkarza za zbyt egoistycznego i bardziej efektownego niz efektywnego. Troche to wg mnie psuje koncepcje sciagania zawodników zespołowych, nawet Ibra w zasadzie malo gra pod siebie. Ricardo ma talent i tego nie neguje, ale jest to piłkarz typowo jutjubowo-kompilacyjny. Dodatkowo nie udowodnił swojego talentu poza Portugalią. Cała nadzieja w Jose że faktycznie nie bedzie miejsca dla wszelkiej masci ksieciów, arystokratów, szlachciców. Jak pisałem wczoraj, w tym okresie bardzo trudno o zawodnika klasowego za rozsadna cena, wiec nie jestem przeciwnikiem tego ruchu, natomiast musi mnie do siebie przekonac aby dostał taki kredyt zaufania jak inni zawodnicy.
Nie przepadam za Quaresmą, ale prawdę mówiąc do 4-3-3 przydałby się wam i to bardzo. Brakuje wam jeszcze jednego skrzydłowego z prawddziwego zdarzenia, bo Figo ma już swoje lata. Choć z drugiej strony w kadrze jest eż Jimenez, a Chilijczyk - o ile się orientuje - może z powodzeniem pełnić rolę prawoskrzydłowego.
Egoista? Może i tak, ale też należy pamietać, że skrzydłowy w 4-3-3 nie musi grać tak altruistycznie jak w 4-4-2, tu to raczej nie przeszkadza.

Wróć do „Włochy”