Czołowy snajper Realu Sociedad - Nihat Kahveci jest na liście życzeń Manchesteru United. Zarząd klubu z Hiszpanii chce jednak za wszelką cenę zatrzymać utalentowanego Turka.
Nihat niedawno odrzucił propozycję nowego kontraktu. Real ma mało czasu, aby dogadać się z piłkarzem, bowiem Turkowi już wkrótce kończy się kontrakt. Media tak więc uważają, że Manchester United jest pierwszy w kolejce po napastnika.
Dziennikarze również piszą, że syn Sir Alex’a Ferguson’a – Martin, został wysłany do Hiszpanii aby przyglądać się snajperowi klubu z San Sebastian.
W tym sezonie Nihat strzelił 13 bramek, w tym dwie niedawno w wyjazdowym spotkaniu z Racingiem Santander wygranym 1-3.
CSKA Moskwa również chce wzmocnić swój zespół 24-letnim zawodnikiem.
„Tak, to prawda, CSKA Moskwa jest zainteresowane sprowadzeniem Nihat’a. Jednak nie odejdzie on z klubu przed końcem sezonu.” – mówił prezydent Realu, Jose Matia Asiazaran
Natomiast sam piłkarz powiedział:
„Nie mogę nigdzie iść w tej chwili. Nie mogę opuścić Realu Sociedad. Myślę, że w drużynie dzieje się coraz lepiej. W niedziele pokonaliśmy Santander i to było dla nas bardzo ważne.”