Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Bassu » 01 wrz 2008, 16:07

Oczywiście masz rację, że nie można jeszcze nic wnioskować. Widzę, ze są dwie grupy, jedni twierdzą że nie trzeba nikogo kupować, natomiast drudzy klną że nie ma żadnych transferów. Ja trzymam się tej drugiej strony, bo porównałem sobie nasze ruchy z innymi. Może masz rację, że Chelsea czy Liverpool kupują przeciętniaków, bo ich składy bez nich są wystarczająco silne. Pragnę Ci jednak przypomnieć że Chelsea, która jak sam twierdzisz ma super pakę nie zdobyła z nią mistrzostwa. Manchester oczywiście nie jest gdzieś daleko. Mamy silną ekipę. Sęk w tym, że nie działamy wcale aby była ona jeszcze silniejsza. Wyobraź sobie sytuację, że w Chelsea są kontuzje, nie ważne kogo, po prostu wypada kluczowy zawodnik. Oni wtedy mogą w miejsce tego zawodnika wstawić piłkarza który zastąpi go na tej samej pozycji i zagrać powiedzmy 85% tego co tamten. Mają po prostu solidnych dublerów. Jeśli u nas zdarzy się ta sama sytuacja to będziemy kombinować, bo nie mamy takich zawodników. Zauważ że nominalna liczba napastników w United wynosi 2. Moim zdaniem to za mało aby walczyć na trzech frontach i powtórzyć sukces z tamtego sezonu, widząc co robią rywale. Dziwi mnie, że tak bogatego klubu nie stać na dobry transfer. Podczas gdy Manchester City (przejęty przez Arabów czy nie) wykłada 30 mln na dzień dobry i daje nam po mordzie. Dlatego też nie uważam, że będzie nam w tym sezonie tak samo łatwo jak w tamtym. Oczywiście szanse mamy zawsze ale jak pokazały pierwsze mecze, możemy pluć sobie w brodę. Obym się mylił.

Btw, nie ma co ukrywać że mecze które już graliśmy o niczym nie świadczą. Remis w lidze to nic nowego jeśli chodzi o United na początek sezonu a z Zenitem mogliśmy sobie odpuścić (podkreslam moglismy) Trzy mecze które są przed nami pokażą na co stać Czerwone Diabły:]
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2008, 16:25 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Anglia”