Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 01 wrz 2008, 16:24

Widzę, ze są dwie grupy, jedni twierdzą że nie trzeba nikogo kupować, natomiast drudzy klną że nie ma żadnych transferów. Ja trzymam się tej drugiej strony, bo porównałem sobie nasze ruchy z innymi.
Nie wg. grupy są takowe. Jedni twierdzą, że nie trzeba nikogo NA SIŁĘ byle tylko kupić kupować, nastomiast drudzy klną, że nie ma transferów pisząc coś o pozycjach które mamy nieźle obsadzone. Ja należe do tej pierwszej grupy, jeśli nie uda się sprowadzić upatrzonego zawodnika to nie ma sensu sprowadzać, kogoś kto nie jest lepszy od naszych grajków.
Może masz rację, że Chelsea czy Liverpool kupują przeciętniaków, bo ich składy bez nich są wystarczająco silne.
Źle zrozumiałes. Chelsea w zeszłym sezonie miała tak świetny skład, że wydawało się, że kompletny teraz dokupili dwóch kolejnych, ale ich siła będzie podobna.
Co do Liverpoolu to całkiem nie zrozumiałeś, oni mają dużo słabszą kadrę od naszych. Skrzydłowi obrońcy i pomocnicy to żaden z nich u nas by nie miał szans wąchnąć murawy. Jedyne realne wzmocnienie to Keane i nie uważam, że jego przejście wzmocni ich na tyle by mogli nas przegonić.
a. Wyobraź sobie sytuację, że w Chelsea są kontuzje, nie ważne kogo, po prostu wypada kluczowy zawodnik. Oni wtedy mogą w miejsce tego zawodnika wstawić piłkarza który zastąpi go na tej samej pozycji i zagrać powiedzmy 85% tego co tamten. Mają po prostu solidnych dublerów. Jeśli u nas zdarzy się ta sama sytuacja to będziemy kombinować, bo nie mamy takich zawodników. Zauważ że nominalna liczba napastników w United wynosi 2.
A ja się z tym kompletnie nie zgadzam. Za VDS mamy Kuszczaka, za Wesa jest Gary a możę Rafael. Za środkowych obrońców jest Brown albo świetny Evans, za Evre jest O'Shea lub Fabio. Skrzydłowi jest Giggs, Park, Nani, Ronaldo ew. Fletcher, tutaj bym widział wzmocnienie, ale też trzeba sobie zadać pytanie kogo? Silva? Nie chce odejść inny nie widzę. Środek pomocy to Carrick, Scholes, Hargo, Anderson, Fletcher, Rodrigo. Napas Rooney, Tevez ew. Ronaldo, Campbell, Manucho. Nie jest źle, oczywiśćie również widziałbym Berbatova czy Benzeme, ale jeśli ich się nie uda wydrzeć to nie uważam za zasadne szukać kogoś na siłę, byle tylko kupić. Kadra jest silna z pewnością zdolna do walki o Mistrzostwo, a nie tak jak Ty pisałeś o pietruchę.
Dziwi mnie, że tak bogatego klubu nie stać na dobry transfer.
\
W tamtym roku wydaliśmy kupę kasy, w tym poszło na Teveza 30 mln, kasa nie jest studnią bez dna. A to, że nawet mamy jej sporo to nie znaczy, że mamy przepłacać za graczy. I stać nas na pewnie na każdego, ale jak pisałem kupowanie na siłę jest pozbawione sensu.
Zaraz pewnie pan Kamil wpadnie i zrobi zadymę twierdząc " wolne żarty " i takie tam duperele, ale fakty mówią same za siebie.
Masz racje fakty są takie, ze tą kadrą zdobyliśmy Mistrzostwo Anglii i Puchar Europy. Fakty są takie, że ta kadra jest silniejsza od tej z Arsenalu i Liverpoolu i porónywalan do Chelsea. Więc skończcie uprawić czarnowidztwo. I nie uważam, że w ciągu 2 miesięcy ten skład ma nagle wozić ogony i nie walczyć o mistrzostwo :lol:

A co do Berbatova nie mów hop...

Wróć do „Anglia”