Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Post autor: Yukasz » 03 wrz 2008, 19:39

Nie chcę nikogo bronić ale znowu widać że pseudo policja zaczęła zadymę :lol: I nie wiem cloner jak chcesz z tłumu wyłapać tych co rzucali racami? Musiałbyś każdego obserwować a tak się nie da. Gdyby nie zareagowano pewnie poleciałyby następne i następne - oczywiście z rąk kulturalnych kibiców :P Dopóki normalni kibice nie będą walczyli z kibolami którzy znajdują się w ich gronie to niestety ale zawsze ktoś niewinny też oberwie. Poza tym przynajmniej w TV mówili że na podstawie zapisu video sąd będzie osądzać a nie jakiegoś durnego przepisu jak 'udział w zbiegowisku'. W ogóle jest to możliwe? Jest taki przepis? Dowód :> Inaczej niewidomi też pewnie będą osądzeni :lol:
I pomyśleć że wszystko zaczęło się od niewinnie rzuconych rac w kierunku innych ludzi bo kibicują innemu klubowi :spoko: A później jakieś JP i inne wierszyki jak te u clonera w podpisie :spoko:
Dla mnie wszyscy są siebie warci. Jedni prowokują jak tu wyżej a później lament że policja leje ich pałami i nie zaprosili na posiłek do restauracji. Ta oczywiście się nie patyczkuje i wali kogo i gdzie popadnie co nie powinno mieć miejsca ale są już na ich zachowanie przeczuleni. Dziwne że jak policja asystuje w przejściu kibiców innych dyscyplin to podobne wydarzenia nie mają miejsca a tylko jednak grupa zawsze jest w centrum uwagi :roll:

Edyta:
Jednak jest coś takiego ale jak 'udział w nielegalnym zgromadzeniu' :roll: Inna sprawa że wyposażenie kibiców idących na mecz godne pochwały, a nie były to pierścionki zaręczynowe i bez powodu taki delikwent go ze sobą nie zabiera.

I niech mi ktoś powie jak wielkim trzeba być debilem aby na oczach policji która postępuje jak postępuje, atakować innych ludzi i innymi zachowaniami ich prowokować.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”