Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 12:47

Rezus pisze:Tylko żeby wielkość transferów przełożyła się na umiejętności piłkarzy a nie tak jak ruscy robią, gdy jakiś zawodnik ledwo się wybije to już dają kilkanaście ojro.
Bo Ruscy muszą jeszcze bardziej szastać by kupić kogokolwiek...

A i nie zawsze przekłada się ta kasa na umiejętnosci. Przykładów ogrom. Np wczesne spektakularne transfery Chelsea jak Mutu, Veron, SWP, Paulo Ferreira (13 mln funtów) Damien Duff (17 mln funtów) czy puźniejsze jak Shevchenko. Lolejne teoretycznie niespecjalnie drogie transfery średniaków do Liverpoolu , które razem składają się na gigantyczną sumę, czy taki transfer Naniego za 25 mln euro do Man Utd, kiedy ten miał za sobą chyba 1 profesjonalny sezon w lidze portugalskiej. Do tego transfery takie jak ściągnięcie nagle i niewiadomo skąd do Młotów Teveza czy Mascherano, kupno Benta za 25 mln euro do Tottenhamu (ja wiem on się może jeszcze sprawdzić :lol: ale dla mnie to jednak za 25 mln można kupić kogoś kto zalicza się do światowej czołówki, kim Bent niewątpliwie nie jest)

PS: Fieldy skasuj sobie kilka zer w liczbie postów, bo wygląda to conajmniej nieprzyzwoicie :P

Wróć do „Anglia”