Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Kamil232 » 04 wrz 2008, 14:03

ak Mutu, Veron, SWP, Paulo Ferreira (13 mln funtów) Damien Duff (17 mln funtów) czy puźniejsze jak Shevchenko
Każdy mądry po szkodzie. Mutu miał ogromny talent i wówczas wielu nie uważało, ze zostal przepłacony. Duff świetnie spisywał w Blackburnie, z tego co pamiętam i United byli nim zainteresowani, a i w Chelsea na początku grał dobrze. Ferreira przy sprowadzaniu właśnie zdobył z Porto Puchar Europy świetnie spisując się na prawym skrzydle, również pamietam, że wymieniało się go jako następce Neville. Shevchenko był uważany za jednego z najlepszych piłkarzy świata.
Do tego transfery takie jak ściągnięcie nagle i niewiadomo skąd do Młotów Teveza czy Mascherano
Tevez i Mascherano zachwycali w Corinthians i w reprezentacji Argentyny, nie dziwota, że za takich graczy trzeba zapłacić.

Kod: Zaznacz cały

transfer Naniego za 25 mln euro do Man Utd, kiedy ten miał za sobą chyba 1 profesjonalny sezon w lidze portugalskie
Najpierw zachwycasz się Quaresma, który błyszczy w Portugalskiej lidze, a teraz psioczysz na Naniego, który błyszczał w tej samej lidze. Trochę konsekwencji. A Nani w kilku kapitalnych spotkaniach jak np. z Arsenalem w FA CUP, czy w kilku innych gdzie miał wiele asyst pokazał, że warto było w niego zainwestować. Czy aż tyle kasy? nie wiem, tak jak potrafi mnie zachwycić tak potrafi mnie tak irytować, jak nikt inny swoją głupią grą. Zobaczymy co w tym sezonie pokaże, na pewno nie można jeszcze stwierdzić, że kasa została wyrzucona w błoto.

Tak naprawdę to z wymienionych został przepłacony Bent, reszta IMO nie, ale co nie zmienia faktu, że w Premiership się płaci się w wielu przypadkach więcej za graczy niż są warci. Weźmy napad Spursów (już były :wink: ) IMO Keane był wart z 15 mln, a Berbatov 25. Tak gdześ o 5 obaj przepłacani. No, ale tak już chyba będzie z tymi transferami w PL jak się znajduą Arabowie którzy ciągle podbijają stawkę i maja być kolejni :wink:

Wróć do „Anglia”