Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 04 wrz 2008, 14:41

Kamil232 pisze:
Tiago też prezentował się świetnie, a w JUVE gra beznadziejnie, czy to oznacza że to nie była transferowa klapa i wywalone pieniędze w błoto
Gdzie on prezentował się świetnie? :lol:
Widać że niespecjalnie śledzisz ligę franuską :twisted: Bądź co bądź, ale w Lyonie prezentował dobrą piłkę i jest to dużo lepsza rekomendacja niż kilka asyst w Blackburn :wink:
Kamil232 pisze:Nie dziwne, że jest bardziej doświadczony skoro jest starszy. I tutaj też zadziało właśnie to, za młodego trzeba więcej zapłacić, dlatego Nani kosztował sporo. Scolari miał na szczescie zdanie podobne do mojego i uważał Naniego za lepszego i to on był pierwszym rezerwowym. Zachwyty nad Quaresma mnie niezmiernie bawią, błyszczy w jakiejś ogórkowatej lidze, w Barcie grał piach, a wszyscy go stawiają jako jednego z najlepszych skrzydłowych swiata. Chyba na podstawie filmików z YouTube, też chętnie tu wkleje kilka o Nanim :lol: I to co napisałeś o Nanim, pasuje również jak ulał do Quaresmy, jego indywidualne popisy nie wiele dają zespołowi.
Quaresma w lidze portugalskiej zaliczyl w 82 występach 19 goli i 38 asyst, Nani w 56 9 goli i 10 asyst...
Quaresma ma też duże doświadczenie w LM a Nani nie :P
A co do teorii że za Naniego trzeba było zapłacić wiecej bo przed nim wiele lat kariery to było by coś w tym gdyby Quaresma miał już 30 lat i by można mowić w bliższej perspektywie o końcu kariery, a aż tak stary to on chyba jednak nie jest :?: :>

Acha i dlaczego nie odniosłeś się do tego:
A jak uważasz że transfery w Anglii nie są przesadzone to zobacz za jakie pieniądze jakiej klasy zawodników kupują czołowe zespoły Serie A czy La Liga...
Real za Van Der Vaarta dał jakieś 13 mln euro
Barca za Keite 9 mln euro
JUVE za Sissoko 11 mln euro
Inter Mancieniego za 13 mln euro
Bo ciekaw jestem dlaczego w Premiership nie zdarzają sie transfery klasowych zawodników w okolicach 10 mln euro, a w innych ligach to norma :?:

Wróć do „Anglia”