Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post autor: Yukasz » 05 wrz 2008, 17:00

Po co wypowiadasz się o sprawach, w tematach o których nie masz pojęcia?
Tez tam nie byłeś a się wypowiadasz, a historię znasz z opowieści kolegów - kibiców Legii którzy naturalne że nie będą ganić swoich a jedynie potępiać działania pseudo policji. Każdy broni swoich, policja też.
Ci którzy czerpią swoją wiedzę na temat tych wydarzeń z TVNu, Onetu, Fucktu, Wybiórczej i tego typu szmatławców chyba zapomnieli o starym, dobrym popularnym za czasów PRL (często aktualnym do dziś) haśle:

„Telewizja kłamie!”
Czytałem też kilka opowieści kibiców Legii. No ale jak wiesz tylko 'szmatławce' mi w głowie. Zresztą na TVN jeden kibic Legii powiedział że akcja policji była skandaliczna i to była walka ITI z użyciem policji przeciwko kibicom. Więc była to opowieść z drugiej strony barykady.
To co zobaczyłem w pięknej telewizji TVN znanej z inteligentnych programów Kuby Wojewódzkiego, Tańców na lodzie z gwiazdami w cyrku, Niani srani i tego rodzaju kupy dla tępej masy to był szok. W fucktach: „prawie 800 wyjątkowo niebezpiecznych chuliganów, walczyło na śmierć i życie w centrum stolicy z policją, rani, zabici, stolica kraju zdemolowana” Po prostu bzdury, brak rzetelności, obiektywności.
Gdyby to było 800 chuliganów to biedni policjanci wyszli by z tego starcia mocno poturbowani, a żaden w tym „starciu” nie został ranny, co tam ranny nawet draśnięty. Stolica też jeszcze stoi, i to nie zniszczona. Normalnie cud na miarę Donalda Tuska znanego szamana z plemienia Platforma Obywatelska.
A co mnie obchodzą te liczby, czy było ich 800 czy 700 co to za różnica? Gdzie napisano że stolica została zdemolowana? Mi chodzi że jak w wynika choćby z clonerowego linka zaczęli kibole a teraz płacz i lament że są pokrzywdzeni. Jak zawsze zresztą.
Na podstawie zapisu gó… im zrobią. Przynajmniej większości.
No i właśnie z tego co słyszałem w radio (zapewne też szmatławiec) 8 kiboli ma mieć wyroki a reszta objęta dozorem policyjnym i zakazem stadionowy. A jak czytałem komentarze Legionistów to bałem się że zagazują wszystkich 800 albo wywiozą na ciężkie roboty na Syberię :roll:
I teraz pytam się dla czego KSP po prostu nie sprzedał około 780 biletów dla KIBICÓW Legii? Stadion Polonii ma ponad 7 tys. pojemności, w dniu meczu świecił pustkami, było na nim 1300 – 1400 kibiców Polonii, czemu nie sprzedano w kasach tak zwyczajnie, normalnie biletów dla kibiców Legii. Można było ich oddzielić całymi sektorami, jeśli KSP by sobie tego zażyczyło.
Bo mieli obowiązek wpuścić jakiś tam procent, nie wszystkich. I czy stadion może pomieścić 100 czy 200 tyś kibiców nie ma różnicy. Organizatorzy mogli zrobić co chcieli. Nie chcą zarobić na biletach? Nikt ich nie zmusi wpuścić więcej! Nie lubią kibiców Legii? Nikt ich nie zmusi wpuścić więcej! O co te pretensje? Chcesz aby było inaczej to zmień przepisy! I nie miej pretensji do Polonii bo prawa nie złamali!
Ze dwa kastety, kilka rac i petard, parę ochraniaczy na zęby (to już nie można noście ochraniacz na zęby, bo jest się chuliganem – a może ktoś uprawia boks i miał ten ochraniacz ze sobą bo został mu po treningu) no i mój faworyt w tym jak napisał Yukasz ”godnym pochwały wyposażeniu kibiców idących na mecz” śmiercionośny i niezwykle groźny 1 (słownie jeden) widelec szturmowy! Który pewnie policjanci odszukali w trawie Podzamcza, a został on po licznych piknikach, które tam miały miejsc. Śmiech na sali tak była uzbrojona armia prawie 800 chuliganów. Ci co się spodziewali wielkiej ilości noży, siekier, kijów bejsbolowych są zawiedzeni.
W ogóle widzisz że w głupi sposób próbujesz usprawiedliwiać jedną grupę? I ja poszedł bym o krok dalej i powiedział że wszystkie przedmioty podłożyła ITI a reszta przedmiotów oprócz tych kilku które wymieniłeś policja wzięła ze sobą. Złodzieje!
Jest i to nawet w kodeksie karnym wyobraź sobie Yukaszu!
Wyobraziłem. Wygrałem coś?
Jako, że wśród kibiców, którzy się dostali na komendy było wielu dzieciaków/kobiet
Też ludzie. Tyle że może oprócz normalnych dzieciaków, dziewczyn i kobiet zapewne znalazły się tam szczeniaki i smarkule które z tego co wiem z własnych obserwacji w niczym nie ustępują dorosłym a niekiedy postępują jeszcze gorzej.
Zapowiadają się ciężki czasy dla co niektórych kibiców Legii. Długie lata bez meczów na Ł3. Smutne.
I tak ostatnio trybuny świeciły pustkami.

Nie twierdzę że policja zachowała się bez zarzutu bo zawsze znajdą się debile którzy wykorzystują swoją pozycję i jeden walnie pałą bo musi się bronić a drugi bo wcześniej zjadł za słoną zupę i będzie odreagowywał. Ale twierdzić że zawsze winni wszystkiemu są jedni jest imo niepoważne. Bo nie każdy ma swoja prawdę (tu Legioniści i policja) a leży ona pośrodku. Zresztą kibice przyznają się kto był prowodyrem. I w dzisiejszych czasach o zapis video nie trudno więc czemu kibice nie nagrywali działań policji i nie pójdą z tym do sądu? Niech szukają sprawiedliwości. Przecież wiedząc jak postępuje policja nawet powinni się przygotować na jakąś akcję z ich strony i nagrywać co się działo.

I byłbym wdzięczny gdybyś odniósł się do wszystkich moich wątpliwości z tamtego mojego posta i cytował moje wypowiedzi aby łatwiej się czytało :P

Wróć do „Polska”