Nie mam prawa nic konkretnego opublikować, to są dane poufne, wystarczy, że ktoś już złamał prawo i te liczby dotarły do mnie - za malutki jesteś, by się dowiadywać, co policja ma w kartotekach.Podaj te dane, a nie tylko rzucasz słowa na wiatr.
Myślisz, że gdyby grupa kilkuset osób mogłaby się znaleźć w jednym miejscu w konkretnym celu, to potrzeba byłoby zgody policji na organizację imprez masowych (jaką jest np. takie zbiegowisko). Popełnili przestępstwo, bo uczestniczyli w imprezie masowej bez zgody policji.„Bezprawnie”? Dla czego „bezprawnie”? (podaj konkrety - artykuły, paragrafy)
Widzisz, Ty to wyśmiewasz, a tak wygląda rzeczywistość. Ale prawda, to niewygodne dla franza, bo pokazuje w złym świetle kibiców Legii, to lepiej to wyśmiać, niż się zgodzić. Tak Ci wygodniej."w tej grupie tych kilkuset kibiców na pewno kilkuset było weteranami po Wilnie czy Bełchatowie"
![]()
![]()
Bez odbioru.
Ale nie zmienisz tego, że kibice Legii popełnili przestępstwo, wykroczenie, kij z tym. Coś czuję, że gdyby to się działo w Krakowie, to pierwszy byłbyś na tym forum z hasłem o krakowskich nożownikach, którego - raz w życiu zapewne - użyłbyś wtedy serio.
Kończąc temat - nikt nie nakazywał tej rzeszy "niewinnych" (
A mogli odejść.
Zapewne więc po raz pierwszy w historii polskiej piłki ukarano kogoś za głupotę.